Afbeelding
Gemeente Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede start een campagne tegen zwerfafval

26 februari 2022 om 14:00 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE In Wijk bij Duurstede begon donderdag de campagne tegen zwerfafval. De wethouders Wil Kosterman en Henk Vreeswijk onthulden toen de eerste campagneposters. Dat deden zij bij een bushalte aan de Julianalaan in Langbroek. In de volgende maanden komen er meer momenten bij met aandacht voor het tegengaan van zwerfafval.

Online en op straat is op posters de boodschap ‘Geweldig dat jij Wijk – Cothen – Langbroek schoonhoudt. Bedankt!’ te zien. Op de posters staan inwoners, die deze campagne een warm hart toedragen. Op scholen en met jongeren werkt de gemeente aan projecten tegen zwerfafval.

POSTER Bij de onthulling van de grote poster bedankten de wethouders onder meer de ruim 100 vrijwilligers van Opgeruimd Wijk. Dat is een groep inwoners, die regelmatig zwerfafval opruimt.

,,Het is geweldig en uniek dat we zoveel vrijwilligers hebben. Zij rapen regelmatig zwerfvuil in onze gemeente”, zegt wethouder Henk Vreeswijk. ,,En het is fijn dat inwoners af en toe iets oprapen. Gelukkig zijn hier ook genoeg inwoners en bezoekers, die bewust zwerfafval voorkomen. Zij nemen hun afval mee naar huis of stoppen het in een afvalbak. Namens vele inwoners en de bestuurders van de gemeente: geweldig bedankt!”

BEWUSTWORDING Wethouder Wil Kosterman is blij dat ook jongeren en scholen met zwerfafval aan de slag gaan. ,,Als de jeugd al leert dat ze hun afval opruimt, dan voorkomt dat later veel zwerfafval. Pubers doen graag mee met de vriendengroep. Het helpt veel, als die groep het normaal vindt dat je je afval meeneemt. Of het in de bak gooit. Gelukkig zien we steeds meer jongeren, die moeite doen voor een schoner milieu. Op één van de posters staan bijvoorbeeld twee jongeren, Lévi en Rens. Zij komen zelf al jaren in actie tegen zwerfafval. Wat een prachtig voorbeeld!”

WAAROM ACTIE? Iedereen woont graag in een schone omgeving. Maar helaas zwerft er ook in onze gemeente nog het nodige afval. Vaak gebeurt dit per ongeluk of denken mensen er niet bij na, zoals bijvoorbeeld bij peuken of mondkapjes. Zwerfafval zorgt voor een rommelig beeld. Het is ook belangrijk voor de natuur om zwerfafval tegen te gaan. Zwerfafval vergiftigt dieren en het grondwater. Daarom voert de gemeente actie tegen zwerfafval.

Wilt u informatie over de werkgroep Opgeruimd Wijk of hierbij vrijwilliger worden? Mail
dan naar opgeruimdwijk@vnmw.nl.
Op de website www.wijkbijduurstede.nl staan tips om zelf zwerfafval te voorkomen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie