Els Otterman van HDSR en wethouder Vreeswijk
Els Otterman van HDSR en wethouder Vreeswijk Gemeente

Gemeente Wijk bij Duurstede en waterschap werken samen aan het klimaat

15 december 2021 om 13:10 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente Wijk bij Duurstede krijgt een bijdrage van € 100.000 van het waterschap De Stichtse Rijnlanden. Dat geld is bestemd voor vier projecten om de klimaatverandering beter mee op te vangen. Hoogheemraad Els Otterman en wethouder Henk Vreeswijk hebben de bijdrage op woensdag 8 december bevestigd. Zij deden dat door de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.

,,We zijn erg dankbaar, dat we deze bijdrage van het waterschap krijgen,” zegt wethouder Henk Vreeswijk. ,,Dankzij dit geld kunnen we het regenwater op vier plekken afkoppelen. Schoon regenwater belandt hier dan niet meer in het riool. Het is veel beter om regenwater in de bodem te laten wegzakken. Bij lange droogteperiodes gaat het verdroging van de bodem tegen. En bij hevige regen voorkomt het wateroverlast.”

De vier projecten zijn in Wijk bij Duurstede en Langbroek
Op deze plekken pakt de gemeente de afkoppeling van regenwater van de riolering aan: 

- het Hordenplein

- de Zandweg en

- de Steenstraat in Wijk bij Duurstede

- de ‘Koninginnebuurt’ in Langbroek

Dankzij dit afkoppelen maakt de gemeente een stap naar het klimaatbestendig maken van haar stedelijk gebied.

Het geld stelt het waterschap beschikbaar uit haar impulsregeling Water in Leefomgeving 2022. Met deze regeling stimuleert het waterschap maatregelen, die zorgen voor een verbetering. Bijvoorbeeld een betere waterkwaliteit, ecologie, het voorkomen van wateroverlast, droogte en/of hitte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie