Het 60-jarig bruidspaar met loco-burgemeester Hans Buijtelaar
Het 60-jarig bruidspaar met loco-burgemeester Hans Buijtelaar Ali van Vemde

Diamanten bruidspaar Wim en Corrie Molthoff-Verhoef

13 oktober 2021 om 14:28 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 9 oktober 1961 trouwde het paar voor de burgerlijke stand. Toch zien ze dit niet als de eigenlijke trouwdag, want op 7 november vond het kerkelijk huwelijk plaats. Deze dag wordt jaarlijks gevierd. Loco-burgemeester Hans Buijtelaar bracht namens de gemeente een bezoek aan het echtpaar, dat nog steeds midden in het centrum woont. Het ‘boterbriefje’ was al ontvangen toen tien jaar geleden burgemeester Guus Swillens op bezoek kwam en heeft een mooi plekje in de huiskamer. Nu was er een mooie bos bloemen. Daarnaast ontving het paar ook een brief van de Koning en van de Provincie.

door Ali van Vemde

Corrie groeide op in Bilthoven en heeft daar nog steeds mooie herinneringen aan. De overgang naar Wijk was dan ook groot. Ze wonen in het huis aan de Klooster Leuterstraat waar Wim bijna 90 jaar geleden werd geboren. Nog goed weten ze hoe ze elkaar leerden kennen, want Corrie was kraamverzorgster bij de broer en schoonzus van Wim. Toen hij daar met wat vrienden op kraamvisite ging, was het voor hem al snel duidelijk: „Bij mij sloeg de vlam al snel aan.” Omdat de openbaar vervoer verbinding naar Bilthoven zo slecht was, bracht Wim haar op de scooter naar huis. Hoewel ze absoluut niet in Wijk bij Duurstede wilde wonen, viel ze uiteindelijk toch voor zijn charmes. „Het was lastig in het begin,” vertelt ze, „die eerste tijd werd je echt gezien als buitenstaander.” Wim vertelt hoe het vroeger was in Wijk. Zijn vader had enkele huisjes, waar wekelijks de huur van fl. 4,50 moest worden opgehaald. „Als je koffie dronk bij Mien de Tuut bleven je vingers aan het kopje plakken.”

WERK Wim Molthoff kwam te werken in het aannemingsbedrijf van zijn vader en kocht het huis met de schuur. Het was hard werken. Voordat de mobiele telefoon er was, werd er veel ‘s avonds en in het weekend gebeld, altijd was hij aan het werk. Er zijn mooie herinneringen aan de huizen die zijn gebouwd en onder andere de restauratie van de molen. De foto van de heropening door Prins Claus is er nog. Maar ook de verschillende verbouwingen, begrotingen maken gebeurde met de hand „Toen was het nog echt vakwerk,” weet hij te vertellen. In het huis, met nog steeds het bordje aannemingsbedrijf Molthoff op de deur, wonen ze nog steeds, het bedrijf werd door hun zoon overgenomen. Naast de kinderen hebben ze tien kleinkinderen. Zoals in die tijd gebruikelijk stopte Corrie met werken toen ze trouwden, maar haar hulp als kraamverzorgster werd regelmatig ingeroepen. „In de vroegere achterbuurt bij de Nieuwstraat wilde niemand komen, maar als zij werd gevraagd ging ze altijd. Toen de kinderen ouder werden pakte ze haar werk in de kraamzorg weer op. Zo was ze ook kraamverzorgster bij een aantal van de kleinkinderen.

HOBBY’S Op vakantie gaan, dat deden ze ieder jaar in de bouwvak. Met een geleende caravan op pad en dan maar zien waar je uitkwam. Met de kinderen, maar soms ook met z’n tweeën. Varen is een grote hobby van hem. Zij heeft altijd veel vrijwilligerswerk gedaan, onder andere bij het Rode Kruis.

Het 60-jarige bruidspaar Molthoff-Verhoef wordt gefeliciteerd door loco-burgemeester Hans Buijtelaar
advertentie
advertentie