Danielle Duindam.
Danielle Duindam. Danielle Duindam

#wijzijnwijk - Daniëlle Duindam: ‘Ik hou van ‘Noordwijk bij Duurstede’

11 maart 2024 om 13:53 Mensen #wijzijnwijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Ze is geboren in Heemstede, woonde tot haar zevende in Lisse en daarna een jaar in Katwijk. Daniëlle Duindam is 44 jaar en kwam met haar vader en stiefmoeder in Wijk bij Duurstede wonen toen ze bijna 8 jaar was, maar is hier niet altijd gebleven.

door Hannie Schadee

,,Mijn vader kreg een baan bij BNMO in Doorn. Maar toen ik 16 jaar was gebeurde er iets vreselijks, mijn vader overleed onverwacht, mede doordat de hulpdiensten mij en mijn broertje niet serieus namen, waardoor hulp te laat kwam. Daardoor moest ik terug naar mijn moeder in Lisse en ben ik 20 jaar weg geweest uit Wijk. Ik was net gestart aan de opleiding voor kraamverzorgster en had kort ‘verkering’ met Werner.”

Daniëlle en Werner verloren elkaar uit het oog en kregen een nieuwe relatie. Beiden kregen ook twee kinderen. Daniëlle woonde in Noordwijk en Werner in Wijk. Maar de relaties gingen over en beiden waren weer single, toen Daniëlle met een vriendin naar een festival ging. ,,Daar kwam ik Werner weer tegen en de vonk sprong meteen weer over! Ik heb eerst anderhalf jaar heen en weer gependeld, maar ben sinds 2016 weer terug in Wijk en ik ben zo gelukkig nu! Het is zo fijn om weer hier te wonen, Wijk is heel leuk en ik voel me hier thuis. Ik sport veel en heb zelfs de marathon van Rotterdam gelopen; 42 km toen ik 42 jaar was, grappig hè? 

Wijk is Wijk, gezellig en ‘gewoon’, maar ik hou ook van de zee en voel me nog verbonden met Noordwijk, waar mijn hele familie woont.” Ik hou gewoon van Noordwijk bij Duurstede.”

Daniëlle is een ‘bezig bijtje’ en heeft eerst een jaar bij ‘Pepper Mode’ gewerkt en daarna haar eigen gastouderbureau opgezet en 6 jaar met veel liefde voor diverse kindjes gezorgd. ,,Heel leuk om te doen en ik wilde ook graag zoveel mogelijk thuis zijn voor onze eigen kinderen, dus perfect. Maar ik word binnenkort 45 jaar en wil graag iets nieuws gaan doen. Ik ga terug naar mijn ‘roots’ en weer aan het werk als kraamhulp, wat ik 12 jaar gedaan heb. Daarnaast werk ik in het weekend ook nog regelmatig als gastvrouw en in de bediening bij partijen, festivals en bedrijfsfeesten en dat is ook zo leuk om te doen! Ik hou enorm van gezelligheid en onder de mensen te zijn!”

advertentie
advertentie