Thaliet Smit
Thaliet Smit Hannie Schadee

#wijzijnwijk - Thaliet Smit: ,,Ik ben echt een ‘watermens’ “

9 januari 2024 om 08:57 Mensen #wijzijnwijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Thaliet Smit is 63 jaar en haar familie komt oorspronkelijk uit de kop van Noord- Holland. ,,Ik ben geboren in Hilversum, heb 1 broer van 70 jaar die radiotechnicus is geweest en mijn opa was huisarts. Sinds 1992 woon ik hier in Wijk bij Duurstede.”

door Hannie Schadee

Thaliet wist eigenlijk helemaal niet wat ze wilde worden. ,,Ik speelde dwarsfluit in een kwartet, een kwintet en een orkest, op best een behoorlijk niveau eigenlijk en ik twijfelde of ik naar het conservatorium zou gaan of misschien toch iets in de sport. Sporten vind ik namelijk ook zo ontzettend leuk; ik heb ook topsport roeien gedaan. Uiteindelijk koos ik fysiotherapie en woonde ik 14 jaar in Utrecht. Banen lagen in die tijd niet voor het oprapen en ik werkte vier dagen in Duitsland en één dag in Amersfoort. Toen er een vacature kwam in Wijk bij Duurstede in 1985 ben ik hier begonnen bij Elly Oechies, maar pas op Koninginnedag 1992 kwamen we hier wonen. Ik weet nog goed, begin mei dat ik dacht: bloemenmarkt, leuk! net als in Utrecht; maar dat bleek hier maar één keer per jaar te zijn!

Op 1 januari 1986 werd de praktijk een maatschap, eerst op de Frankenweg en alweer vanaf 2015 is het Fysio Frankenhof. We hadden in die begintijd ook nog de ‘grote god’ hier in Wijk. Ja, door de huisbezoeken leerde ik Wijk kennen. Ik moest wel erg wennen hier; het was zo klein, op maandag en dinsdagmiddag was alles dicht.

Maar we zijn hier gebleven, ik heb een heerlijk huis en werk hier met veel plezier. Ik denk dat ik inmiddels wel een redelijk gemiddelde Wijkenaar ben. Ik doe en deed best veel vanuit het werk, zoals bijvoorbeeld de fitheidstest voor ouderen, wat vanuit onze praktijk is opgestart. Daardoor ken ik veel mensen en vind ik het ook fijn om af en toe ‘incognito’ in Utrecht te zijn, waar ik ook roei.

Verder ben ik echt een ‘watermens’, toen de kinderen klein waren ging ik regelmatig aan het einde van de dag met ze naar het water om daar lekker te eten en in de avond heerlijk rozig terug naar huis. 

In coronatijd heb ik een bootje gekocht en samen met mijn zoon helemaal opgeknapt. Ik vaar heel Nederland door, fantastisch! Vroeger hadden we ook een zeilbootje en heb ik een vaarbewijs gehaald. Water trekt mij, misschien ga ik ooit nog eens op een woonboot wonen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie