Linda de Veen.
Linda de Veen. Linda de Veen

#wijzijnwijk - Linda de Veen: ‘Ik heb het altijd naar mijn zin’

18 september 2023 om 12:22 Mensen Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE Het ondernemen is haar met de paplepel ingegoten. Linda de Veen is 52 jaar en geboren in Doorn. Linda en haar man wonen sinds 1992 in Wijk bij Duurstede en hebben twee kinderen.

door Hannie Schadee

Linda komt uit een ondernemersgezin en haar man is ook ondernemer. Ze hadden een goedlopend garagebedrijf, maar dat is hard werken geblazen. ,,Toen de kinderen er kwamen wilde ik toch graag meer thuis zijn en hebben we het bedrijf verkocht, “ vertelt Linda. ,,Mijn man is weer in loondienst gaan werken en toen de kinderen naar school gingen, wilde ik graag iets voor mezelf beginnen; zodat ik kon werken als ze naar school waren en thuis was als de kinderen van school kwamen.

Ik ben me gaan oriënteren en heb daarbij hulp gekregen van ‘Markus en Markus’ uit Waddinxveen en zo ben ik uitgekomen op een stroopwafelkraam. Ik werk nog steeds samen met dit bedrijf trouwens, zij zijn mijn leverancier van materialen.”

Linda staat deze zomer 12,5 jaar op de woensdagochtendmarkt met haar eigen stroopwafelkraam en ze vindt het nog steeds erg leuk om te doen. ,,Je hebt toch je eigen winkeltje; de aanhanger zit zo achter de auto en hup; je kunt op pad! 

De weekmarkt is een sociaal gebeuren in de stad, het is een ontmoetingsplek, waar alle ondernemers plezier van hebben. Het is eigenlijk een stukje cultuur en heeft een sociale functie, de mensen vinden het gezellig en maken een praatje met elkaar. Soms luchten mensen ook hun hart bij jou als ondernemer; je bent een vertrouwd gezicht voor hen. De sfeer is er goed en de ondernemers van de weekmarkt gaan allemaal goed met elkaar om.”

Het wonen in Wijk bevalt Linda heel goed, maar Linda vindt het wel jammer dat er zoveel weg is. ,,Er werd altijd zoveel georganiseerd in Wijk.”

Linda heeft de wens dat de markt wat langer zou mogen blijven staan.,, Als de markt één of twee uurtjes langer zou mogen, dat zou zo fijn zijn. Dan kunnen vaders of moeders die hun kinderen uit school gehaald hebben ook nog net even langs komen. Hoe leuk is het om nog even mee naar de markt te gaan voor een lekker visje, of loempiaatje of warme stroopwafel? Als kind vond ik het ook leuk om mee te gaan naar de markt. De Wijkse markt is gewoon leuk!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie