Ronald van der Pol.
Ronald van der Pol. Ankie Meutgeert

#wijzijnwijk - Schrijver Ronald van der Pol: ‘De Skyline van Wijk bij zonsopgang is prachtig’

9 februari 2024 om 08:56 Mensen #wijzijnwijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Dat Wijk bij Duurstede wel wat creatieve inwoners heeft, wordt ook duidelijk door de schrijvende Ronald van der Pol. Ronald is 61 jaar en woont al sinds 1987 met zijn vrouw Ans in Wijk.

door Hannie Schadee

,,Ik ben geboren in Driebergen en we hebben eerst samen in een flat in Driebergen gewoond. Toen de trouwplannen kwamen en we een huis wilden kopen, werd dat een koophuis in de Horden. Ik kende Wijk maar oppervlakkig; familie van Ans woonde hier, maar verder niet. Ik werkte in Utrecht en zelfs met de bus ging dat vlot vanuit Wijk. Toen er gebouwd ging worden in de Geer hebben we daar in 1996 een twee-onder-een kap woning gekocht en we wonen hier nog steeds, met veel plezier. 

Wij vinden Wijk heel gezellig, er is veel horeca en er zijn veel plekken om lekker te eten, we zijn dan ook regelmatig op een terras te vinden. We gaan ook zoveel mogelijk naar de Wijkse winkeliers of ondernemers. Het gevoel moet natuurlijk wel goed zijn, maar dat geldt altijd. Cultuur heeft hier veel aandacht; de galerieën, die we hebben, de kunstmarkt en natuurlijk ons eigen theatertje. Je gaat toch wat eerder naar een voorstelling van iets wat je bijvoorbeeld helemaal niet kent. En het is leuk om nieuwe dingen te ontdekken.”

Tegenwoordig werkt Ronald in Tiel en staat hij elke dag op het Wijkse veer. ,,Er werken zulke enthousiaste mensen op die pont, altijd even vriendelijk. En de ‘skyline’ van Wijk bij zonsopgang, dat is echt prachtig!”        

Wijk bij Duurstede komt ook terug in de boeken die Ronald schrijft, want naast zijn fulltime baan heeft hij 5 boeken geschreven, waarvan 4 thrillers. Het eerste boek is zelfs opnieuw uitgebracht. Inmiddels is er een nieuw boek in de maak en is Ronald ‘self-publisher’. ,,Ik ben er 3 tot 4 jaar mee bezig, hoor. Het gebeurt natuurlijk allemaal in de avonduren. Thrillers zijn echt mijn hobby en het leek me fantastisch om het zelf te doen. In de nieuwe thriller heeft een vrouw de hoofdrol.                        

Het schrijven brengt ook weer andere dingen, zo mocht ik door het Kika-project bij het tweede boek, twee dagen een rockfestival presenteren. Geweldig! Ook progressieve rockmuziek is een passie, ik mag graag naar concerten gaan. 

Ik heb jonge ondernemers begeleid die ook net gestart waren en ben 3,5 jaar ‘schuldhulpmaatje’ geweest.” Daarvoor is nu weinig tijd, want er wordt gewerkt aan het nieuwe boek, wat zich vast weer afspeelt in Wijk bij Duurstede!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie