Piet en Corrie Bergsma
Piet en Corrie Bergsma Hannie Schadee

#wijzijnwijk - Corrie en Piet Bergsma ‘Wij zijn een bankstel!’

20 februari 2024 om 10:22 Mensen #wijzijnwijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Corrie en Piet Bergsma wonen sinds anderhalf jaar naar volle tevredenheid in De Ruisdaelhof. Piet (76) is geboren in Leeuwarden, Corrie (66) in Wijk bij Duurstede.

door Hannie Schadee

,,Ik ben geboren in de Hoogstraat en dus een echte Wijkse ” vertelt Corrie.,,Ik heb op de Jozefschool gezeten en op de Antoniusmavo en in 1972 ging ik werken bij de Rabobank.” 

Piet komt van de boerderij, uit Friesland. ,,Mijn ouders moesten vanwege ‘stadsuitbreiding’ weg en we verhuisden naar Drenthe. Toen ik 22 jaar was vroegen een tante en oom of ik bij hen kon komen om te helpen op hun boerderij. Zij woonden in Canada net als nog twee tantes en ooms van ons. Ik ben gegaan en heb een jaar in Canada gewoond en gewerkt. Dat was geweldig! Het is zo’n prachtig land! Toen ik terug kwam nam mijn broer de boerderij over en ik ben in Wijk terecht gekomen, waar ook familie woonde.”

In 1974 kreeg ook Piet een baan bij de Rabobank en Corrie en Piet hadden elkaar snel gevonden! ,,We zijn dus een bankstel”, vertelt Corrie. ,,Later ben ik in Utrecht voor het GEB gaan werken en Piet ook. Piet heeft daarna nog voor de Gemeentelijke Belastingdienst gewerkt.

We zijn in 1977 getrouwd, We hebben nog steeds een grote familie. We komen nog heel regelmatig in Drenthe waar Piets familie woont. Maar onze kinderen en kleinkinderen wonen allemaal hier in Wijk, dus we kunnen zomaar even langs het voetbalveld gaan staan, of bij volleybal en turnen gaan kijken en zij lopen regelmatig bij ons binnen; heerlijk! Als de kleinkinderen komen logeren, dan gaat de eetkamertafel aan de kant en slaan we een tentje op in de huiskamer!”

,,Samen zijn we drie keer in Canada geweest en ik ben er in totaal zes keer geweest,” zegt Piet. ,,Als ik Corrie niet was tegengekomen, dan was ik vast ook geëmigreerd naar Canada! We wonen nu hier in de Ruisdaelhof; het ‘groepswonen van ouderen’.  Het heeft wel zo’n 10 jaar geduurd hoor, voordat alles gerealiseerd was en de Ruisdaelhof er stond, er zit heel veel werk en tijd in. Wij vinden het heel gezellig; er wordt van alles georganiseerd, zoals koersbal, biljarten, kaarten en gezamenlijk koffiedrinken.” 

,,We voelen ons hier heel prettig en veilig. Ik zing ook bij vrouwenkoor ‘Eigen Wijs’, maar als je wilt kun je hier iedere dag bezig zijn,” vult Corrie aan, ,,en dat doen we met veel plezier!”

advertentie
advertentie