Theater Calypso
Theater Calypso AWILLEMVANDEKRAATS

Besluit voortbestaan Theater Calypso Wijk bij Duurstede valt bij begroting

7 oktober 2022 om 14:17 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Raadsfracties zijn dinsdag 4 oktober bijgepraat over theater Calypso op de Markt in Wijk bij Duurstede. Uit het ondernemingsplan van dit theater blijkt dat er structureel meer geld heen moet. Zo niet, dan valt het doek. Ondernemer Ton van Ginkel: ,,Wij willen heel graag door, hopelijk lukt dit nu”. 

door Kuun Jenniskens

Het gaat om een bedrag van 150.000 euro per jaar, dat is 90.000 euro meer dan de gemeente nu aan subsidie geeft. Daar kunnen ze de huur nog niet van betalen, die 2 ton bedraagt. Het geld is vooral bedoeld om een aantal beroepskrachten in dienst te hebben die onder andere de programmering op zich nemen.

Voor meerdere fracties is duidelijk dat Wijk bij Duurstede hiermee voor een dubbeltje op de eerste rang zit en dat het voortbestaan cruciaal is (Burgerbelangen, SamenWerkt, D66, CDA, SP). 

VVD en DvD en PCG hadden meer vragen, onder andere of het theater wel de hele breedte van de Wijkse samenleving bedient. Bij de raadsvergadering over de Begroting voor 2023 op 8 november zal het definitieve besluit vallen of Calypso kan voortbestaan en voor Wijk bij Duurstede behouden blijft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie