Frank Alfrink van ZZP Nederland
Frank Alfrink van ZZP Nederland ZZP Nederland

OKW organiseert avond voor ZZP’ers

Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De Ondernemers Kring Wijk bij Duurstede (OKW) organiseert op maandag 4 april een avond speciaal voor ZZP’ers in deze gemeente. Een avond waarop ZZP’ers,  met elkaar kunnen kennismaken en ervaringen kunnen uitwisselen. Deze avond zal ook Frank Alfrink, voorzitter van Stichting ZZP Nederland aanwezig zijn.

door Ali van Vemde

Voorzitter van de OKW, Hardy Smit, legt uit waarom deze avond wordt georganiseerd. „Het OKW heeft toch een beetje het imago dat het er alleen is voor grotere bedrijven, maar dat is zeker niet het geval. Toch blijkt het een drempel te zijn. Door deze avond te organiseren bij O.T.T.O. willen we deze drempel slechten.” Nederland kent een groot aantal ZZP’ers, ook in Wijk bij Duurstede. „Het is goed als zij een platform hebben om van elkaar te horen waar zij tegenaan lopen, maar ook om successen en ervaringen te delen. Op een ongedwongen manier wil OKW hen die kans bieden.”

Een aantal ZZP’ers zal deze avond hun persoonlijke verhalen vertellen. Zij vertellen wat er bij hen wel goed ging, maar ook wat er niet goed is gegaan. Iedere ZZP’er heeft zijn of haar eigen verhaal en het is goed om deze met elkaar te delen en zo ook van elkaar te kunnen leren.

Frank Alfrink van ZZP NL zal hier op inhaken. Hij werkte acht jaar bij MKB Nederland, waarvan zes jaar als directeur MKB-Nederland Noord. Ook werkte hij tien jaar bij Menzis en was daar, ook voor ZZP’ers, actief op het snijvlak van werk en gezondheid. Bij de OKW weten ze hoe belangrijk het is om gebruik te maken van elkaars ervaringen. Smit: „Wij willen graag laten zien dat we er voor alle ondernemers zijn. Daarom willen we weten waar behoefte aan is, bijvoorbeeld een vaste plek waar een kopje koffie gedronken kan worden en waar ZZP’ers in gesprek kunnen met elkaar, maar ook gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten. Als OKW kunnen we hier op inspringen en een ontmoetingsplek creëren voor ZZP’ers.”

Deze avond is een eerste stap om elkaar te spreken. De leden van de OKW zijn gastheer en gastvrouw en zullen vragen beantwoorden en de gasten wegwijs maken. Smit: „Zo kan de OKW laten zien dat het geen club van oude heren is, die tijd is echt wel voorbij. Hoe meer mensen zich bij ons aansluiten, hoe meer we kunnen bereiken. Zo kunnen we bijvoorbeeld als een organisatie een vuist maken richting de gemeente. Hoe meer ideeën, hoe mooier het is.” De komende jaren wil de Ondernemers Kring meer gaan samenwerken met alle ondernemers in Wijk bij Duurstede, ook de winkeliers en ZZP’ers. Smit zegt hierover: „Zo vormen we één gezicht naar de gemeente en kunnen we meer bereiken.”

De speciale ZZP-avond van de OKW wordt gehouden op maandag 4 april bij O.T.T.O. Het belooft een gezellige, leerzame avond te worden. Aanmelden kan via secretariaat@okw-wbd.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en bedrijfstak. De inloop is vanaf 17.00 uur, de presentatie begint om 18.00 uur. Hierna wordt samen gegeten en nagepraat.

Stichting ZZP Nederland
Ondernemers Kring Wijk bij Duurstede
advertentie
advertentie