Afbeelding
Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuw buurtwinkelcentrum De Heul in de startblokken

22 september 2023 om 15:30 Wonen Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE De omgevingsvergunning voor winkelcentrum De Heul in Wijk bij Duurstede is verleend. Het centrum belooft een mooie woon- en verblijfplaats te worden. Er komen een Lidl supermarkt, verschillende dagwinkels en 104 nieuwe woningen. Het winkelcentrum komt te staan tussen het huidige winkelcentrum aan de Madelinushof en de Vikinghal.

Voordat de bouw begint, moet er een en ander gebeuren. Na het verlenen van de omgevingsvergunning geldt een bezwaartermijn van 6 weken. Daarna zal een aannemer eerst bomen verwijderen om plaats te maken voor de nieuwe gebouwen. Daaropvolgend wordt het speelveld verplaatst en worden het voormalige zwembad, de sporthal en een deel van het huidige winkelcentrum gesloopt.

104 WONINGEN

Het buurtwinkelcentrum wordt ontwikkeld door vastgoedontwikkelaar Metropool, een dochterbedrijf van Lidl. Het nieuwe centrum bestaat uit twee delen. Het eerste deel heeft een Lidl supermarkt met appartementen erboven. Het tweede deel heeft ruimte voor ongeveer 7 winkels, ook met appartementen erboven. In totaal worden 104 woningen gebouwd, waarvan 36 voor sociale huur. Dit zal helpen bij het vinden van een betaalbare woning in Wijk bij Duurstede. Ook worden de huidige wachttijden voor een sociale huurwoning hierdoor korter.

De bouw begint waarschijnlijk in 2024. Tijdens de bouw kunnen de huidige winkeliers tijdelijk het pand van de Jumbo gebruiken.

Wethouder Hans Buijtelaar: ,,Het is begrijpelijk dat sommige winkeliers het nu moeilijk vinden om een vertrouwde plek te verlaten. Tegelijkertijd willen wij de Heul voor de toekomst aantrekkelijker maken dan het was. Daarmee ontstaat een modern winkelgebied met woningen en dat houdt de stad vitaal”, aldus de wethouder.

OPENING EIND  2026

Naar verwachting opent het nieuwe buurtwinkelcentrum eind 2026. Dan wordt ook het pand van de Jumbo gesloopt om plaats te maken voor groen en parkeerplaatsen . Voor elke boom die eerder is weggehaald, wordt er een nieuwe geplant om groen te behouden. Het is op dit moment nog niet bekend welke partij de woningen zal verkopen of verhuren. Daarover komt binnenkort meer informatie. Voordat de bouw begint, krijgen omwonenden te horen hoe het proces verder zal verlopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie