Winkeliersverenging De Heul wil duidelijkheid
Winkeliersverenging De Heul wil duidelijkheid Ali van Vemde

Winkeliersvereniging De Heul wacht op bouw nieuw winkelcentrum

31 januari 2023 om 10:06 Winkels

WIJK BIJ DUURSTEDE Winkelcentrum De Heul is toe aan vernieuwing. De plannen liggen klaar, maar de winkeliersvereniging zou heel graag zien dat er ook duidelijkheid komt over wanneer daadwerkelijk kan worden begonnen met de bouw van het mooie nieuwe winkelcentrum waar ook een moderne, nieuwe Lidl haar intrek zal nemen.

Winkeliersvereniging De Heul is erg actief. Regelmatig worden er rondom feestdagen leuke acties georganiseerd voor het winkelend publiek. Piet van der Sleen is bestuurslid van de winkeliersvereniging. Van der Sleen: „Wij hebben een jaarplanning voor de organisatie van de promotieactiviteiten. Op verzoek van toenmalig bestuurslid Bea Kokje ben ik hierbij gaan helpen, de winkeliers hebben daarvoor niet voldoende tijd. Om dit mede mogelijk te maken ontvangen wij een jaarbudget van het Ondernemersfonds, daar zijn we erg dankbaar voor. Daarnaast betalen de winkeliers contributie om al deze mooie acties mogelijk te maken.”

OP DE SCHOP Al enkele jaren is bekend dat het winkelcentrum op de schop gaat. Dat betekent dat er grote veranderingen aan komen.  Er komt een nieuw winkelcentrum met een mooi plein, ruimte voor zeven winkels en een grote supermarkt. Boven beide winkelblokken komen er appartementen. „Heel mooi,” zegt Van der Sleen daarover, „maar wij wachten vol spanning op nieuws. Al heel lang heeft de winkeliersvereniging geen informatie gekregen over de status en de planning. Er is een nieuwsbrief toegezegd door Metropool Vastgoedontwikkeling, maar al heel lang horen we niets meer. We zien op het winkelcentrum dat winkeliers hun winkel gaan sluiten, omdat er geen duidelijkheid is. Het betekent ook nogal wat voor de ondernemers. Als zij op het winkelcentrum blijven, dan houdt dit in dat ze twee keer zullen moeten verhuizen. Zodra de Jumbo op de Heul stopt, zullen de winkels en restaurants die blijven, worden ondergebracht in dit pand. Als dan de nieuwe winkels zijn gebouwd moeten zij wederom verhuizen. Dat betekent dubbele kosten en het is nog niet duidelijk hoe dit zal worden gecompenseerd. Maar ook door het winkelend publiek wordt vaak gevraagd wanneer er gaat worden gebouwd en wat dit betekent voor de winkels. Kunnen ze tijdens de bouw hier hun boodschappen wel blijven doen? Wij willen ook de klanten die informatie geven. Wat gaat er gebeuren en wanneer?” Uit de wijde omgeving komen mensen hun boodschappen doen op het winkelcentrum, vooral inwoners uit De Heul, de Noorderwaard en De Geer, maar ook uit Cothen en Langbroek.

Jumbo heeft toegezegd tot de verbouwing op het winkelcentrum te blijven. Als de bouw start verhuist de supermarkt naar de Langbroekseweg. „Het is prettig dat Jumbo nog blijft, want als winkeliersverenging krijgen wij van de supermarkt veel steun bij de verschillende activiteiten die we organiseren,” zegt Van der Sleen. Vanuit de gemeenteraad is er groen licht, het wachten is nu tot er geen bezwaren meer zijn en de onteigeningsprocedure op de Hoogstraat is afgerond. Duidelijk is dat na de verbouwing Chinees restaurant Lucky House, Mitra en de bloemenzaak zullen blijven. Of eetsalon De Heul blijft is nog niet zeker. Van der Sleen hoopt dat het winkelcentrum straks gevuld gaat worden met mooie dagwinkels, er is ruimte voor nieuwe ondernemers. Maar nu is het wachten vooral op berichten, een planning. Dat is wat de winkeliers en het winkelend publiek willen weten.

advertentie
advertentie