Mooie overeenkomst Vikingschip, Krommerijnder en VVV
Mooie overeenkomst Vikingschip, Krommerijnder en VVV Ali van Vemde

Vikingschip, Krommerijnder en VVV sluiten overeenkomst online ticketing

10 oktober 2023 om 11:48 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens een feestelijke bijeenkomst ondertekenden vertegenwoordigers van de VVV Kromme Rijnstreek, de Krommerijnder en Vikingschip Dorestat-1 de overeenkomst online ticketing. Met deze ondertekening wordt het boeken van vaarten voor deze schepen veel eenvoudiger. Via de site van de VVV kan nu online 24 uur per dag een opstap- of groepsvaart worden geboekt. Het is de bedoeling dat ook andere organisaties op termijn gebruik kunnen maken van deze dienstverlening.  Zo wordt de promotie van Wijk bij Duurstede als toeristische attractie verder geprofessionaliseerd.

Het boeken van vaarten voor de Krommerijnder en het Vikingschip verliep al via de VVV. „Dit gebeurde tot nu toe handmatig,” vertelt Roger Caubo, voorzitter van de VVV. „Beide schepen zijn een aanwinst voor Wijk. Zij houden de historie levend. Met de mogelijkheid tot online boeken wordt het administratief makkelijker.” Penningmeester Rob Neleman: „Er is een nieuw systeem waarbij 24/7 kaarten besteld kunnen worden. Dit kan ook voor stadswandelingen en de bedoeling is dat dit ook gaat gebeuren voor bijvoorbeeld concerten, theater en kaarten voor Sinterklaasvoorstellingen. Het grote voordeel is dat er direct kan worden betaald en de klant op hetzelfde moment een bevestiging krijgt. Ook wordt het met dit systeem eenvoudiger om combinaties te maken van verschillende activiteiten.”

Arie Kauffman en Jan Groot hebben inmiddels al een ruime ervaring met de kaartverkoop van de Krommerijnder „Tien jaar geleden kwam de replica van de Krommerijnder op het water. Bij het boeken van de kaartjes was nog wel eens wat verwarring en moest vaak heen en weer worden gebeld. Mensen kwamen soms niet opdagen en dat is vervelend voor de schippers die allemaal vrijwilligers zijn. Met dit nieuwe systeem kunnen we precies zien of en hoeveel reserveringen er zijn. Aan het einde van het jaar kijken we kritisch of alles werkt zoals we dat graag willen.” John Hillebrink en Harry Laven van het beheer Vikingschip sluiten zich hier bij aan. „Wij kunnen nu ook direct zien hoeveel kinderen er aan boord zijn. Zo weten we hoeveel reddingsvesten voor kinderen er aan boord moeten zijn. Het vaarseizoen is voor het Vikingschip nu ten einde, maar reserveren voor volgend jaar kan alvast.”

Reserveren kan via de ticketshop op de website vvvkrommerijnstreek.nl

advertentie
advertentie