V.l.n.r: Willy, Fons, Joke en Jos: ,,Een leuk zonnig dagje uit
V.l.n.r: Willy, Fons, Joke en Jos: ,,Een leuk zonnig dagje uit" John Beringen
op het veer

,,Een leuke fietstocht”

16 augustus 2022 om 11:44 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Als Willy, Fons, Joke en Jos de veerpont oprijden, laten ze weten al een redelijk grote fietstocht achter de rug te hebben. Ze komen uit Wapenveld en zijn met de auto naar Doorn gereden alwaar ze hun fietsen hebben uitgeladen om een mooie tocht te maken. ,,We zijn eerst naar Amerongen gereden, daar zijn we met de pont overgestoken. Daarna hebben we onderweg genoten van de mooie natuur in de Betuwe om uiteindelijk bij Rijswijk weer over te steken naar Wijk bij Duurstede”, vertelt Fons. 

Willy en Joke laten weten dat ze de bosrijke route op de Utrechtse Heuvelrug ook prachtig vinden. Jos bekijkt het niveau van de rivier en merkt op dat het water nu wel heel laag staat. ,,Als het nog even zo doorgaat, kun je bijna pootje badend naar de overkant lopen”, grapt hij. Daarna wordt hij ernstig: ,,Maar het wordt wel tijd dat we zo langzamerhand weer wat regen gaan krijgen want die langdurige droogte is niet goed voor de natuur. En als je naar de kurkdroge bossen kijkt… als er een bosbrand ontstaat, grijpt het vuur in sneltreinvaart om zich heen.” Ze besluiten om nog even in Wijk bij Duurstede rond te kijken om daarna de laatste ‘etappe’ naar Doorn te ondernemen. 

KEIZER WILHELM ,,Onze auto staat op het parkeerterrein van Huis Doorn”, vertelt Jos. ,,Dus bij het huis waar keizer Wilhelm heeft gewoond. Wat we daarvan gehoord hebben, is dat alles in het huis nog ongeveer precies het zelfde is als toen hij overleed in 1941; nu dus ruim tachtig jaar geleden. Dat lijkt ons heel interessant om te bezoeken.” Hij kijkt op zijn horloge en overlegt even met de rest van het gezelschap. Na kort beraad komen ze overeen dat ze dat een volgende keer zullen doen. ,,Want het is al vrij laat in de middag en de excursies vinden natuurlijk op een vroeger tijdstip plaats. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet”, besluit hij. Inmiddels heeft de veerpont de Wijkse oever bereikt. ,,De laatste loodjes”, laat het viertal weten. ,,Maar die pakweg tien kilometer zullen we ook nog wel overleven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie