Helma Vernooy: ,,Het is geweldig leuk werk.
Helma Vernooy: ,,Het is geweldig leuk werk." John Beringen
Op het veer

Sinterklaas midden in de zomer

2 augustus 2022 om 11:39 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE In deze aflevering van ‘Op het veer’ geen gesprek met een gebruiker van de veerdienst, maar met een medewerkster. Het is Helma Vernooy die 5 jaar werkzaam is op de pont. 

,,Het is heel leuk werk”, laat ze weten. ,,Ik kan me voorstellen dat een buitenstaander wellicht zal denken dat het eentonig is, maar ik kan verzekeren dat dat absoluut niet waar is. Iedere dag is toch weer anders. Je treft natuurlijk veel vaste klanten die gebruik maken van het veer; denk daarbij aan het gebruikelijke woon/werkverkeer, maar ook heel veel dagjesmensen, toeristen en mensen die op doorreis zijn. Nu ben ik zelf een geboren en getogen Wijkse en zodoende heb ik ook een beetje de functie van een wandelende VVV als mensen mij vragen wat er zoal te beleven is in Wijk. Ik heb bijvoorbeeld menigeen opmerkzaam gemaakt op het kersenfestival en de bloesemroute als dat aan de orde was. Maar los daarvan verwijs ik ook veel mensen naar andere dingen die de moeite van het bezichtigen waard zijn als de molen en het slot” 

SINTERKLAAS Op de vraag of ze wel eens bijzondere of aparte dingen meemaakt, begint ze te lachen. ,,Natuurlijk”,  verklaart ze grijnzend. ,,Eén ding staat me nog helder voor de geest. Drie of vier jaar geleden hadden we Sinterklaas hier op de boot. Nou is dat op zich natuurlijk niet zo bijzonder, maar het punt was dat het middenin de zomer was. Dat had toen te maken met opnames voor het Sinterklaasjournaal. Zie je het voor je? De mussen vielen, bij wijze van spreken dood van het dak en daar stond de Sint in zijn dikke mantel tussen de passanten. Als je de verbaasde blikken van de andere mensen had gezien,” Ze lacht wederom. ,,En de kinderen snapten er toen natuurlijk helemaal niets van, hè?” gaat ze verder. ,,Normaal gesproken zien die de kindervriend alleen maar opduiken ergens in eind november of begin december. Ja, dat was wel hilarisch. Ik denk er nog vaak aan terug.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie