Nas Maduro: ,,Leuk om even in Wijk bij Duurstede rond te kijken
Nas Maduro: ,,Leuk om even in Wijk bij Duurstede rond te kijken" John Beringen
op het veer

,,Die molen ga ik bekijken”

11 juli 2022 om 11:45 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Als Nas Maduro op haar zware Triumph motorfiets komt aanrijden vanuit Rijswijk ziet ze net de veerpont vertrekken naar Wijk bij Duurstede. Ze zet de motor uit en wacht geduldig af. Ze laat weten uit Montfoort te komen en had besloten om een stukje te toeren. Zonder echt een bestemming voor ogen te hebben, kwam ze in Wijk bij Duurstede terecht. ,,Daar was ik nog nooit geweest”, laat ze weten. ,,Ik geniet trouwens van de prachtige omgeving hier”, voegt ze er aan toe terwijl ze over haar schouder wijst. Toch weet ze wel iets over Wijk bij Duurstede. Ze noemt de vele waterwegen die in iedere aardrijkskundeles op scholen aan de orde komen en dat hier de grens van het Romeinse Rijk was. Op de mededeling dat Wijk een heel bijzondere molen heeft, van oorsprong een poortgebouw waar men later een molen op heeft gebouwd en daardoor de enige in zijn soort is in heel Europa, reageert ze verrukt. ,,O, wat bijzonder! Die ga ik zo bekijken”, verzekert ze. 

MOTORRIJDEN Ze vertelt dat ze ongeveer een maand geleden haar motorrijbewijs heeft gehaald. ,,En daar heb ik nog geen moment spijt van want motorrijden is gewoon heel leuk. Maar ik heb daar wel veel commentaar op gehad”, grinnikt ze. ,,Ik ben de vijftig gepasseerd en ik vond mijzelf nog niet de leeftijd hebben om achter de geraniums te gaan zitten. In mijn omgeving vroegen mensen mij waar ik toch in vredesnaam aan begon en dat het zo gevaarlijk is... allemaal vooroordelen want je moet natuurlijk wel je verstand er bij houden en de verkeersregels respecteren, maar dat geldt voor ieder ander voertuig waarmee je je in het verkeer begeeft. En het leuke is dat motorrijders elkaar altijd groeten. Dat had ik tijdens de lessen niet zo in de gaten. Dat is toch heel bijzonder” Inmiddels is de veerpont weer gearriveerd. ,,Bedankt voor de leuke toeristische tip”, zegt ze bij wijze van afscheid waarop ze haar motor start en beheerst de boot oprijdt.

John Beringen vaart deze zomer voor ‘t Groentje op en neer op het Wijkse veer. Hij spreekt mensen die naar Wijk komen, wat zijn hun plannen? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie