De Wijkse schrijver Ronald van der Pol schrijft thrillers die zich afspelen in de regio - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

De Wijkse schrijver Ronald van der Pol schrijft thrillers die zich afspelen in de regio

26 okt, 15:42 Overig
John Beringen
Ronald van der Pol met zijn genomineerde thriller. Op tafel de rest van zijn oeuvre.
Ronald van der Pol met zijn genomineerde thriller. Op tafel de rest van zijn oeuvre.

DRIEBERGEN/WIJK BIJ DUURSTEDE De in Wijk bij Duurstede woonachtige schrijver Ronald van der Pol produceerde in de afgelopen jaren een viertal thrillers: ‘Het groene huis’ (2010), ‘De witte generaal’ (2014) ‘De blauwe sleutel’ (2018) en ‘Het rode dossier’ (2021). Het laatstgenoemde werk was opgenomen in de shortlist van de ‘Max Zilveren Vleermuis-prijs’. Helaas was er geen prijs voor Van der Pol. ,,Mijn boek ‘Het rode dossier’ is het vierde deel van een serie,” laat Ronald weten. ,,Het gaat over de belevenissen van de rechercheur Gerard van Dongen die in Driebergen woont. De verhalen spelen zich af in Utrecht, Wijk bij Duurstede en voor een klein gedeelte in Driebergen.” 

Wat is de ‘Max zilveren Vleermuis-prijs’ precies? Ronald: ,,Sinds 2007 bestaat het Nederlandse thrillerfestival dat sinds 2019 is vernoemd naar de hoofdsponsor Omroep Max. Daarbij worden er drie prijzen uitgereikt. De bronzen prijs is voor een debutant, de zilveren voor iemand die al meer heeft geschreven en de gouden voor het gehele oeuvre.” In totaal waren er ruim 100 inzendingen voor de ‘Zilveren Vleermuis-prijs’. De eerste selectie leidde tot de longlist die 15 titels omvatte waaruit uiteindelijk de shortlist werd samengesteld, bestaande uit zes titels. De winnaar werd op 24 oktober bekend gemaakt in het stadstheater te Zoetermeer waarbij Jan Slagter, directeur van Omroep Max, de prijs uitreikte. De MAX Zilveren Vleermuis 2021 is gew..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk