Ronald van der Pol is genomineerd voor de Zilveren Vleermuis
Ronald van der Pol is genomineerd voor de Zilveren Vleermuis Ankie Meutgeert

Thrillerschrijver Ronald van der Pol uit Wijk bij Duurstede genomineerd voor Zilveren Vleermuis

6 oktober 2021 om 10:46 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens het Nederlands Thrillerfestival zullen op zondag 24 oktober de prijzen voor de Max Gouden, Zilveren en Bronzen Vleermuis worden uitgereikt door de directeur van omroep Max, Jan Slagter. Een van de genomineerde schrijvers voor de Zilveren Vleermuis is de Wijkse auteur Ronald van der Pol met zijn boek ‘Het Rode Dossier’.

door Ali van Vemde

De Max Zilveren Vleermuis wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het is de prijs voor de beste thriller. Van der Pol is erg blij met deze nominatie en natuurlijk ook een beetje trots. Uit de ruim honderd aanmeldingen werd een longlist samengesteld van vijftien boeken. Hierna is de shortlist bepaald en uit de longlist zijn zes boeken gekozen, waaronder ook het boek van Van der Pol.

‘Het Rode Dossier’ verscheen op 7 juni, het begin van de Week van de Spannende Boek. Al eerder verschenen Het Groene Huis, De Witte Generaal en De Blauwe Sleutel in de serie met rechercheur Gerard van Dongen. Voor veel lezers uit deze omgeving een plezier om te lezen omdat Van der Pol in zijn boeken nauwkeurig de locaties beschrijft waar de rechercheur zich bevindt. Wijk bij Duurstede speelt een rol in het verhaal, maar ook wordt het nieuws nauwlettend in de gaten gehouden. De actualiteiten worden in het boek verwerkt, waaronder ook het lokale nieuws. Zo speelt het gedoe rondom de bunkerboot in Wijk bij Duurstede een belangrijke rol.

De boeken van Van der Pol zijn ook zelfstandig te lezen, al komen sommige gebeurtenissen uit eerdere boeken terug. „Ik vind het belangrijk dat een boek prettig leesbaar is, maar het moet wel spanning blijven houden. Daarom gebeurt er veel in mijn boeken.” Voor ‘Het Rode Dossier’ heeft de auteur er voor gekozen om de gebeurtenissen in het jaar 2019 te laten plaatsvinden zodat er geen Corona in het boek is verwerkt.

Het wachten is op 24 oktober, dan weten we of Ronald van der Pol de winnaar is van de Zilveren Vleermuis. Meer weten over de auteur en de boeken? Kijk dan op www.ronaldvanderpol.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie