Ageeth en Peter: ,,Het is geweldig leuk wonen in Wijk
Ageeth en Peter: ,,Het is geweldig leuk wonen in Wijk" John Beringen
op het veer

In Wijk is altijd wel wat te beleven

19 juli 2022 om 16:05 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE In de rij van personen die geduldig staat te wachten totdat de veerpont weer aanmeert voor de oversteek naar Wijk bij Duurstede staan twee mensen de redelijk bekend zijn in Wijk. Het zijn Ageeth en Peter. Ze hebben net een fietstocht in de Betuwe gemaakt. ,,Je zou het kunnen omschrijven als een kleine tournee,” laat Ageeth weten. ,,We hebben jarenlang een stacaravan gehad op het eiland van Maurik en we zijn wezen kijken hoe het er daar nu uitzag. Er bleek intussen wel veel veranderd te zijn.” 

Tijdens hun fietstocht hebben ze ook vrienden bezocht in Ingen alwaar ze koffie hebben gedronken. ,,En we hebben natuurlijk ook genoten van de prachtige omgeving,” gaat Ageeth verder. ,,En dat zo dicht bij huis; alles bij elkaar een heel leuk uitje.” 

EEN SCHITTERENDE STAD Ageeth en Peter wonen al 35 jaar in Wijk bij Duurstede. Ze vinden het een schitterende stad; niet alleen vanwege de rijke geschiedenis maar ook omdat er altijd wel wat te beleven is. ,,Als je ziet wat er op cultureel gebied te doen en te zien is en wat er allemaal georganiseerd wordt, is dat iets waar andere dorpen en steden jaloers op kunnen zijn,” verduidelijkt Peter. ,,Neem nou bijvoorbeeld de Mazijkpop; en dan noem ik maar een van de vele activiteiten. Waar vind je zo iets? Nou, in Wijk bij Duurstede, hè? In Wijk houdt men duidelijk van feestjes. Het is hier nooit saai.” Dit laatste zegt hij met een brede glimlach. Daarna wordt hij ernstig: ,,En Wijk mag dan niet al te groot zijn, maar het is wel een stad; geen dorp.” Ageeth knikt bevestigend en kijkt naar de strakblauwe lucht. ,,Als we zo thuis zijn, gaan we meteen wat drinken want met dit weer mag je het gevaar op uitdroging niet onderschatten; dat gaat heel ongemerkt als je niet oppast.” 

Inmiddels is de pont gearriveerd. Ageeth en Peter wachten  tot al het verkeer de boot heeft verlaten en komen vervolgens zelf op gang. ,,Nou, tot kijk maar weer,” zegt Ageeth vrolijk. ,,En maak er maar een leuk stukje van, hoor.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie