Hans: ,,Altijd leuk om Wijk bij Duurstede te bezoeken
Hans: ,,Altijd leuk om Wijk bij Duurstede te bezoeken" John Beringen
op het veer

Hans uit Eck en Wiel is op de fiets onderweg naar Wijk: ,,Een prachtige omgeving”

9 augustus 2022 om 11:47 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Als Hans de veerpont oprijdt, laat hij weten de vorige dag een elektrische fiets gekocht te hebben. ,,En die ben ik nu aan het uitproberen”, licht hij toe. ,,Het is trouwens geen nieuwe, maar een tweedehands exemplaar. Een nieuwe elektrische fiets is behoorlijk prijzig en ik was diep in mijn hart een beetje bang dat het mij misschien niet zo zou bevallen, maar die angst bleek ongegrond want het is werkelijk een fantastische uitvinding.” 

door John Beringen

Hij benadrukt dat hij de elektrische fiets niet heeft gekocht uit gemakszucht of omdat zijn conditie niet meer zo best zou zijn. ,,Ik wandel en sport veel dus ik ben nog wel behoorlijk fit. Maar hoe je het ook wendt of keert: je raakt natuurlijk vermoeid door een lange fietstocht en zo kan ik met dezelfde inspanning mijn actieradius vergroten.” 

NATUURMENS Hans groeide op in Brabant, maar woont sinds enige jaren in Eck en Wiel. ,,De omgeving is hier prachtig”, laat hij weten. ,,Onderweg naar Wijk bij Duurstede heb ik constant zitten genieten van alles wat ik passeerde: de prachtige bomen, de lucht van het landschap en het geluid van de vogels. Kortom: het hele totaalplaatje. Ik ben een natuurliefhebber en hou zowel van de zee en water in zijn algemeenheid. Ik ben wel vaker in Wijk bij Duurstede geweest en dan raak je wel gefascineerd door de vele waterwegen die zich hier bevinden. En wat Wijk, of eigenlijk Dorestad, ook zo bijzonder maakt, is de plaats die deze stad in de geschiedenis heeft ingenomen. Er heeft zich hier in de afgelopen eeuwen heel wat afgespeeld.” 

Hij wijst nu naar de strakblauwe hemel. ,,Dat is ook iets waar ik van kan genieten”, vertelt hij. ,,Je ziet die diepblauwe kleur die wordt onderbroken door hagelwitte wolken die soms bizarre vormen kunnen aannemen. Je zou het bijna als ‘natuurkunst’ kunnen aanmerken.” Inmiddels is de pont aangemeerd.

,,Ik ga nu in de stad een terrasje opzoeken om even een drankje te doen”, laat hij bij wijze van afscheid weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie