Marc Boers en Kees Mocking hopen op veel inschrijvingen
Marc Boers en Kees Mocking hopen op veel inschrijvingen Ali van Vemde

Op de fiets op ontdekkingsreis: Zietsen in en om Wijk bij Duurstede

Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Zien + fietsen, dat is Zietsen. Op zaterdag 2 juli is er weer de unieke gelegenheid om op plaatsen te komen waar u vaak langs komt en waar u graag eens wat meer van zou willen zien. Plekken waar u deze dag gewoon naar binnen mag. Rotary Wijk selecteerde een groot aantal van deze unieke locaties. Fiets mee en geniet van de prachtige gebouwen, interessante bedrijven en mooie verhalen. Ook voor kinderen een dag om niet snel te vergeten. Inschrijven kan nog via de website www.zietsen.nl

door Ali van Vemde

Altijd al eens in kastelen willen kijken of een kijkje willen nemen in de verkeerspost of de sluizen, dat kan alleen met Zietsen. Maar ook een bezoek aan bedrijven als Aegir Marine en PPC is mogelijk. Of kijken bij de mooie boerenbedrijven in de omgeving, een stadswandeling maken, of de burgemeester die ene vraag stellen. Dit jaar is er extra aandacht voor kinderen. Wat is er nou leuker dan op de graafmachine of de trekker zitten of in een oldtimer. Of kijken bij ons Wijkse Vikingschip. Dit jaar zijn er veel bijzondere locaties.

Onze prachtige omgeving leent zich ervoor om te gaan fietsen. En wie komt er niet regelmatig langs gebouwen, kastelen of bedrijven die de nieuwsgierigheid prikkelen. Normaal gesproken kom je hier niet binnen. Tijdens het Zietsen kan dat wel. Kees Mocking en Marc Boers van Rotary Wijk vertellen: „Het is mooi om te zien hoe bereidwillig bedrijven, organisaties en particulieren is. Zo is het weer gelukt om bijna 30 mooie locaties te bezoeken.”

20 ROUTES De deelnemers bepalen zelf welke route ze gaan volgen. Inschrijven kan alleen, maar ook met een groep. Per groep gaan maximaal tien mensen mee. Een teamleider is daarbij aanwezig. Bij elke route worden drie of vier locaties bezocht. Bij al deze locaties is iets bijzonders te zien of te beleven. Mocking: „Wat dit evenement zo mooi maakt is dat je verbinding zoekt. Deze dag is voor iedereen, niet voor de Rotary, maar voor vrienden, families, buren, sportclubs, ook mensen van buiten Wijk.”

HOE WERKT HET Op de website staan alle routes vermeld. Voor alle routes geldt dat de deelnemers worden ontvangen op de Markt. Per route staat aangegeven op welke tijd de deelnemer wordt verwacht. Na de ontvangst stapt iedereen op de fiets, op weg naar de eerste locatie. Voor de lunch buiten of in de Grote Kerk keren alle groepen terug naar de Markt. Na de lunch gaat de tocht verder. Nieuw dit jaar is dat na afloop er nog de gelegenheid is om na te borrelen en ervaringen uit te wisselen.

De kosten voor dit bijzondere evenement bedragen € 25,- per persoon en € 12,50 voor kinderen, dit is inclusief lunch, maar exclusief de borrel na afloop. Deze dag is alleen mogelijk door de hulp van sponsoren, deze kunnen zich nog steeds aanmelden. Iedere € 100,- voor het goede doel is welkom. De opbrengst van het Zietsen 2022 is voor de realisatie van hardlooproutes voor de jeugd en voor Oekraïense vluchtelingen in de gemeente. Kijk voor alle informatie op www.zietsen.nl en schrijf direct in. Het belooft een fantastische dag te worden.

advertentie
advertentie