Afbeelding
Foto: Unsplash

Hoe organiseer je een succesvol bedrijfsfeest

25 januari 2023 om 12:25 Partnercontent

Het organiseren van een bedrijfsfeest klinkt ontzettend leuk, maar is stiekem best wel veel werk. Het is een leuke manier om jouw medewerkers in het zonnetje te zetten. En te bedanken voor hun inzet van de afgelopen tijd. Laat dat vele werk je dus zeker niet tegenhouden om een leuk bedrijfsfeest te organiseren! Een leuk bedrijfsfeest wordt zeker gewaardeerd door de medewerkers. Hoe je die organisatie aanpakt, vertellen wij jou stap voor stap.   

Stel een takenlijst op

Allereerst is het belangrijk om een takenlijst op te stellen. Maak eens een rondje over de werkvloer en kijk wie er interesse heeft in het mee organiseren van het bedrijfsfeest. Er zijn altijd wel een aantal fanatiekelingen die dit ontzettend leuk vinden. Vervolgens verdeel je de taken over de medewerkers. Een persoon verzorgd de uitnodigingen, iemand anders de locatie, iemand voor de hapjes & drankjes en iemand voor het budget. Door het werk te spreiden heeft iedereen een duidelijke taak en valt het werk best wel mee.  

Ga op zoek naar een geschikte locatie

Het vinden van een geschikte locatie is natuurlijk ontzettend belangrijk voor een succesvol bedrijfsfeest. Misschien hebben jullie een groot kantoor, of een fabriek waar een hal gebruikt kan worden als feestlocatie. Toch is het ook leuk om eens buiten de muren van het eigen pand te kijken. Ja er zitten hogere kosten aan verbonden, maar het is leuk om eens met het personeel samen te komen op een andere locatie dan het kantoor waar men elkaar al dagelijks ziet. Het zorgt voor een verandering van omgeving, wat vaak een positief effect heeft. Let er bij het kiezen van de locatie goed op dat de ruimte niet te klein, maar ook zeker niet te groot is. Een te grote ruimte is namelijk erg ongezellig.

Huur een DJ, band of artiest in

Om er een echt knalfeest van te maken mag entertainment natuurlijk niet ontbreken! Zonder muziek is er geen feest toch? Artiestenbureau Lukassen kan jou helpen met het vinden van een geschikte DJ, band of artiest. Bespreek de mogelijkheden en jouw bedrijfsfeest wordt er een om nooit meer te vergeten! 

De uitnodiging

De grote lijnen zijn uitgezet, de taken zijn verdeeld. De locatie & het entertainment zijn geregeld. Tijd voor de uitnodiging! Zorg voor een duidelijke uitnodiging. Moeten mensen zich van te voren aanmelden of is dit niet nodig? Vermeld de locatie, de tijd, de datum en de contactpersoon op de uitnodiging. Op deze manier weten mensen waar ze terecht kunnen met eventuele vragen of aan- of afmeldingen. Misschien heb je een grafisch vormgever in jouw team die een waar feestje kan maken van de uitnodiging. Anders kom je met programma’s zoals canva ook al een heel eind.

Zorg voor een lekker hapje & een drankje

Een belangrijk onderdeel van ieder feest is natuurlijk de hapjes & drankjes. Een feestje is niet compleet zonder. Zorg er dus voor dat je dit van te voren regelt. Misschien wil je iedereen ontvangen met een glas prosecco en vervolgens de avond aftrappen met een mooie speech. Een goed gevulde bar is altijd een aanrader tijdens een bedrijfsfeest. De hapjes kun je uitbesteden aan een cateringbedrijf, of je gaat voor simpele hapjes die je zelf kunt kopen.

Maak herinneringen met een Photobooth

De avond van het feest is eindelijk aangebroken! Hoe leuk is het dan als je ook achteraf nog eens terug kunt kijken op deze avond. Een photobooth is een leuke, en speelse manier om mensen op de foto te zetten. Er zijn vaak ontzettend leuke props en de foto’s worden net een tikkeltje spontaner dan wanneer je een fotograaf inhuurt. Het leuke aan een photobooth is dat je de foto’s ook meerdere keren kunt laten afdrukken. Op deze manier hebben de medewerkers zelf ook meteen een aandenken aan de avond. Leg bijvoorbeeld een boek neer waar een setje foto’s ingeplakt kan worden als herinnering, en het andere setje foto’s mogen de medewerkers zelf meenemen.

Vraag om hulp

Schroom vooral niet om tijdens het  organiseren van een bedrijfsfeest om hulp te vragen. Vele handen maken licht werk! Probeer niet alles alleen te regelen en te organiseren maar verdeel de taken onder verschillende medewerkers. Op deze manier wordt het bedrijfsfeest gegarandeerd een succes.

Weet jij nog niet zo goed welke kant je op wil met het bedrijfsfeest? Plaats dan eens een tip box op de werkvloer. Op deze manier kan iedereen zijn of haar ideeën inbrengen. Zo kom je misschien op leuke ideeën waar je zelf niet zo snel aan gedacht zou hebben. Wanneer je vervolgens de tips uit bovenstaande lijst toepast, wordt het bedrijfsfeest gegarandeerd een succes! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie