Afbeelding
Foto Unsplash

Het belang van BHV: Hoe het jouw bedrijf ten goede kan komen

30 november 2022 om 09:08 Partnercontent

Je hebt misschien wel eens van BHV gehoord, maar weet je ook wat het is en waarom het zo belangrijk is? BHV’ers zijn personen die speciaal zijn opgeleid om hulp te bieden tijdens noodsituaties op werk. Denk hierbij aan brand of een ongeluk op de werkvloer. In geval van nood is het cruciaal dat er iemand beschikbaar is die weet hoe hij eerste hulp moet verlenen. Dat is waar BHV’ers om de hoek komen kijken. Daarnaast helpen zij bij een ontruiming en bij brand.  In dit artikel bespreken we het belang van BHV’ers en hoe ze jouw bedrijf ten goede kunnen komen.

Wat is BHV?

BHV is kort gezegd een afkorting voor ‘bedrijfshulpverlening’. Het is een cursus die werknemers de basisprincipes van EHBO bijbrengt, zodat zij in geval van nood hulp kunnen bieden. Daarnaast leren de medewerkers alles over ontruimingen en brand.

Een BHV-cursus is een belangrijke cursus voor elk bedrijf, omdat het de veiligheid van werknemers in geval van nood kan helpen garanderen. Daarnaast kan het hebben van een aangewezen team van BHV’ers ook helpen om de reactietijd in geval van nood te versnellen.

Waar kan je een BHV-cursus halen?

Je kan op verschillende manieren een BHV-cursus volgen. Zo kun je jouw medewerkers een fysieke cursus laten volgen op locatie. Let wel op: deze cursussen zijn vaak duurder. Ben je op zoek naar een goedkopere oplossing? Ga dan voor een BHV-cursus online. Bij een online variant leren jouw medewerkers alles wat ze moeten weten over BHV én doen ze ook meteen het BHV-examen.

Hoe kan BHV jouw bedrijf voordeel opleveren?

BHV kan jouw bedrijf veel voordeel opleveren. Niet alleen in geval van een calamiteit, maar ook als het gaat om preventie. Vaak wordt BHV pas ingezet wanneer er iets gebeurt, maar het is ook belangrijk om te weten dat BHV kan zorgen voor minder ongevallen en minder schade. Zo’n cursus kan dus veel opleveren voor jouw bedrijf.

Hoeveel BHV’ers heb je nodig in een bedrijf?

Je hebt in totaal minimaal drie BHV’ers nodig om de taken goed te verdelen. Als je meer dan honderd medewerkers hebt, is het verstandig om meer BHV’ers in dienst te nemen. Heb je minder dan honderd medewerkers, dan kun je ook met één a twee BHV’ers aan de slag.

BHV’ers zijn verantwoordelijk voor het redden van mensenlevens en het voorkomen van ontruimingen. Ze weten precies wat ze moeten doen als er iets misgaat. Ze zijn opgeleid om ongelukken te voorkomen en om eerste hulp te verlenen.

Omdat BHV zo belangrijk is, is het belangrijk dat je goede BHV’ers in dienst hebt. Je wilt natuurlijk niet dat er iets gebeurt waarvoor je ze niet in kunt zetten.

Waarom is BHV zo belangrijk?

BHV is belangrijk omdat het ervoor BHV’ers medewerkers kunnen helpen in een noodsituatie. Bovendien is het een vereiste voor bedrijven om minimaal één BHV’er op de werkvloer te hebben. Een goede BHV’er is goud waard voor een bedrijf, want het voorkomt dat er schade ontstaat of dat er mensen gewond raken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie