Afbeelding
Foto: Unsplash

Woon je vlakbij Utrecht? Zo vind je een goede APK-garage in de buurt

28 februari 2022 om 16:27 Partnercontent

Iedere autobezitter ontkomt niet aan de APK keuring. Maar wanneer het moment zich aandoet dat je auto gekeurd moet worden, is het goed om te weten wat er bij een APK keuring komt kijken. Een APK keuring heeft als doel om de verkeersveiligheid te verhogen en negatieve effecten op het milieu tegen te gaan. Hoe vaak jouw auto APK gekeurd moet worden, is afhankelijk van de leeftijd van je auto. Bij nieuwe dieselauto’s dient de eerste APK keuring zich aan na drie jaar, bij nieuwe benzineauto’s is dat na vier jaar.

Hoe vind ik een betrouwbare garage in de stad Utrecht?

In Utrecht zijn tal van garages te vinden, maar hoe vind je de garage die het best bij jou en je auto past? Op www.mijngarage.nl kan je kosteloos alle aangesloten garages in Utrecht met elkaar vergelijken op prijs , afstand en beoordeling. Wanneer je een garage op het oog hebt, kan je een gratis offerte aanvragen en direct een afspraak maken. Het is belangrijk om op tijd een afspraak te maken, zodat je een boete voorkomt. Zes weken voordat de APK verloopt, kan je een brief verwachten van het RDW over het maken van een afspraak. Mijngarage helpt je graag bij het maken van een afspraak voor een APK in Utrecht.

Een garage vinden buiten de stad Utrecht

Ook wanneer je buiten de stad Utrecht woont, kan je altijd op korte afstand een aangesloten garage vinden. Van Amersfoort tot Vianen en van Woerden tot een APK Wijk bij Duurstede, voor een afspraak hoef je nooit ver te rijden. Wanneer je je kenteken en woonplaats op de website invoert, krijg je in één oogopslag alle aangesloten garages bij jou in de buurt te zien. Een APK keuring neemt bovendien niet veel tijd in beslag. Doorgaans is jouw auto in een half uur tijd gekeurd en weer klaar om de weg op te gaan.

Voorbereiding op APK-keuring

Wanneer je eenmaal een afspraak hebt gemaakt, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden, zodat de kans op afkeuring zo laag mogelijk blijft. Ten eerste dien je de punten door te nemen waarop je auto kan worden afgekeurd. Veel problemen kan je namelijk zelf eenvoudig verhelpen. Controleer bijvoorbeeld of de registratie en de kilometerstand van de auto klopt, en zorg voor een goede bandenspanning en voldoende olie. Ook maakt een schone auto een betere indruk, dus een wasbeurt voor de keuring kan nooit kwaad. Ook is het belangrijk om te controleren of alle lampen en ruitenwissers goed werken. Controleer ten slotte ook of je ramen en deuren goed sluiten en vul zo nodig je ruitenwisser- en koelvloeistof bij.

Wat is een goede prijs voor een APK keuring?

De prijs voor een APK keuring is bij iedere garage weer anders. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de 20 en 65 euro, maar het is altijd belangrijk om van tevoren afspraken te maken met de garage, indien er verdere reparaties benodigd zijn. Alle aangesloten garages bij mijngarage hanteren een all-in prijs, zodat je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie