Afbeelding
foto Pexels.com

Werken vanuit huis, hoe pak je dat het beste aan?

15 juni 2020 om 14:39 Partnercontent

Oké, voor productiebedrijven is thuiswerken lastig. Maar iedereen die in een kantooromgeving werkt, kan in principe zijn of haar werk ook doen vanuit huis. Vooral tijdens deze coronacrisis ondervinden we dat bijna allemaal. Maar hoe kun je dat nou het beste doen?  Wij helpen je graag op weg met deze tips.

Je werkgever vergoedt een deel van je spullen

Er zijn veel redenen waarom thuiswerken fijn is. Het scheelt je veel reistijd, waardoor je langer in je bed kunt blijven liggen en je besteedt vaak minder tijd aan vergaderingen, waardoor je productiever bent. Maar dan moet je natuurlijk wel een fijne thuiswerkplek hebben. Gelukkig kan je werkgever gebruik maken van diverse fiscale mogelijkheden op dit gebied.

Je laptop of computer, telefoon inclusief abonnement, printer, internetaansluiting… al deze dingen mag je werkgever jou belastingvrij vergoeden. Zodra je stopt met werken bij deze baas, moet je de fysieke spullen dan wel weer inleveren. Maar het scheelt je toch behoorlijk, nietwaar?

Zorg voor een fijne thuiswerkplek

Het liefst heb je een afgesloten kamer waar je een privékantoor van kunt maken. Zeker als je een gezin met kinderen hebt, is dat wel bevorderlijk voor het thuiswerken. De keukentafel kan best voor een keertje, maar dat moet geen gewoonte worden met je hele gezin om je heen.

Heb je nog geen eigen thuiswerkplek? Dan kun je overwegen om deze te maken, bijvoorbeeld via een verbouwing of een uitbouw. Als je hier het geld voor hebt natuurlijk. Een lening aanvragen is ook een optie. Aangezien het wel gaat om een grote beslissing, moet je natuurlijk wel zeker van je zaak zijn en moet thuiswerken wel echt structureel worden. Misschien heb je nog wel plannen om als zzp’er aan de slag te gaan? Dan is het sowieso een goede investering.

Zo werk je efficiënt

Goed en veel blijven communiceren met je collega’s en leidinggevende is van essentieel belang als je thuis werkt. Houd elkaar op de hoogte van planningen, deadlines en vorderingen. Dat is de enige manier om op afstand goed samen te werken.

Laat je ook niet te veel afleiden door zaken die niet werk-gerelateerd zijn. Appjes zijn vaak heel grappig, maar ze leiden je wel af van je eigenlijke werk. Overweeg daarom om je telefoon op stil te zetten als je geconcentreerd aan het werk moet.

Maak ook vooral to do-lijstjes en hou je aan de planning die je voor jezelf hebt afgesproken. Je collega’s weten daardoor dat ze op je kunnen vertrouwen en zelf hou je op deze manier de nodige structuur in je werkdag en -week.

Veel plezier en succes met thuiswerken!

advertentie
advertentie