PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Wijk bij Duurstede

Mensen massaal aan het klussen in coronatijd

Corona
Foto: Richard Thoolen
21 apr 2020, 11:30
Alle bouwmarkten mogen zich verheugen op een grote schare klanten die hun quarantainetijd constructief willen invullen. Bij de Praxis was het nog nooit zo druk geweest.
Alle bouwmarkten mogen zich verheugen op een grote schare klanten die hun quarantainetijd constructief willen invullen. Bij de Praxis was het nog nooit zo druk geweest.
REGIO

Het coronavirus COVID-19 heeft er voor gezorgd dat menig Nederlander gedwongen thuis moet blijven. Een gevolg van de quarantaine is dat de mensen thuis veel meer tijd te besteden hebben. Deze extra (vrije) tijd wordt door een ieder anders ingevuld. Sommigen vullen die tijd met het bekijken van films op Netflix maar ook het oppakken van klussen in en rond het huis blijkt populair.
   
Een sector waar het beter mee gaat zijn de doe-het-zelf bedrijven. Omdat mensen massaal aan het klussen zijn geslagen heeft de branchevereniging Vereniging van Winkelketens in de Doe-Het-Zelfbranche (VWDHZ) een gezamenlijke campagne gelanceerd: "Samen klaren we deze grote klus". Met de campagne laat VWDHZ zien wat nodig is om veilig te blijven klussen en vraagt de branchevereniging doe-het-zelvers om begrip. Harm-Jan Stoter: ,,De veiligheid van medewerkers en klanten staat voorop. Om gezondheidsrisico's te beperken zijn in onze branche forse veiligheidsmaatregelen getroffen. Die maken het er misschien niet leuker op, maar zorgen er wel voor dat bouwmarkten verantwoord open kunnen blijven." De basis van de campagne is een tv-spot. De tv-spot is een samenwerking tussen de leden van de VWDHZ. Uniek en nog niet eerder vertoond in Nederland. De opnames zijn bij alle aangesloten bouwmarktketens gemaakt en brengen medewerkers én Nederlandse doeners in beeld. Samen vertellen zij het verhaal achter klussen in deze tijd: doe het alleen en houd gepaste afstand. Zodat iedereen kan blijven doen.

DRUKTE In Houten merken onder andere Praxis en Hornbach goed dat inwoners zijn gaan klussen. Bij de Praxis bouwmarkt aan de Maat moesten speciale maatregelen genomen worden om de klantenstroom in goede banen te leiden, daarbij rekening houdend met alle onlangs afgekon..

Deel dit artikel via: