Orgelconcert SCGK TV
Orgelconcert SCGK TV SCGK

Streaming activiteiten SCGK

9 mei 2020 om 09:56 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE We leven in tijden van onbekende omstandigheden. Dat is ook waarom de SCGK (Stichting Concerten Grote Kerk) zoveel mogelijk probeert concertactiviteiten doorgang te laten vinden, maar dan in een vorm waarbij ze naar u komt in plaats van u naar de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede.

Tot die onbekende omstandigheden horen ook de technieken waarmee we dit doen. Die zijn tot nu toe zonder twijfel de zwakste schakel. Het artistieke niveau van wat we willen laten horen niet, het aantal geïnteresseerde bezoekers niet, de prachtige entourage van de Grote Kerk niet. De audiokwaliteit duidelijk wel. De laatste Choral Evensong, afgelopen zondag, had beslist niet de audiokwaliteit die wij vinden dat een live stream zou moeten hebben. En dat was echt heel jammer, voor iedereen!

We laten ons niet uit het veld slaan en we hopen dat u blijft luisteren. Deze week hebben we contact met twee professionals die met ons mee gaan kijken wat we (vermoedelijk) verkeerd doen en hoe we het beter kunnen krijgen.

SCGK TV EXTRA CONCERT Er is een extra concert op zaterdag 9 mei om 20:00 uur. Een live stream van een orgelconcert waarbij drie organisten twee orgels laten horen. Sietze de Vries, Pim Schipper en Sander Booij bespelen zowel het Kiespenning-orgel uit 1617 als het Harrison & Harrison-orgel uit 1883 dat we eind vorig jaar in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede in gebruik namen. Ook dit is een concert waarbij geen publiek in de kerk aanwezig is. Wel proberen we klank en beeld zo goed mogelijk bij u – waar u ook bent – te krijgen via een live stream.

WAT IS ER ZOAL TE HOREN  r zal veel plek zijn voor improvisatie. Voor zowel de improvisaties als de geprogrammeerde literatuur geldt natuurlijk dat de rijkdom (en de unieke combinatie van instrumenten) van het orgelpark van de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede maximaal tot zijn recht komt. Op het programma staan werken van Sweelinck, Scheidemann, Buxtehude en Rameau, maar ook van Stanford. Het belooft een programma te worden waarin we meegenomen worden op een breed pallet uit de muziekgeschiedenis.

Volgt u de SCGK-website voor het (op de homepage) downloaden van een programmaboekje. U kunt erbij zijn via een computer, laptop, tablet, mobiel apparaat of een smart-TV. Er zijn meerdere wegen die naar de live stream leiden:

advertentie
advertentie