Choral Evensong
Choral Evensong SCGK

Choral Evensong 'stream style'

21 april 2020 om 08:59 Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE Choral Evensong 'stream style op zondag 3 mei, 16:00, Live stream. De omstandigheden zijn nog niet zo veranderd dat fysiek ontmoeten in de Grote Kerk mogelijk is.

Inmiddels heeft de SCGK (Stichting Concerten Grote Kerk) in deze situatie van 'social distancing' al één ervaring achter de rug waarbij we elkaar in ieder geval virtueel hebben kunnen ontmoeten rondom een muzikale activiteit in de Grote Kerk. Op 5 april was u tijdens de live stream met 175 kijkers aanwezig, het uur erna keken nog eens 315 keer naar het concert 'geklikt' en inmiddels staat de teller rond de 950 (!) dat dit concert bekeken is. Het lijkt erop dat het in een behoefte voorziet.

Het geplande concert voor zondag 3 mei waarbij Musa Horti uit Gent zou optreden, is geannuleerd. We gaan nu samen met u liturgie vieren in een Choral Evensong. We hebben weinig voorbeelden uit de Anglicaanse traditie in Coronatijd. De kathedralen en kerken in Engeland zijn echt helemaal dicht, en daar wordt teruggegrepen op het aanbieden van video's uit vroeger jaren. We zoeken dus onze eigen weg.

Natuurlijk wordt het anders dan anders. De grootse imposante Engelse koorklank met een majestueus Engels orgel in de Chant (Psalm), laat staan een volle kerk meezingend met de hymns, zo zal het niet zijn. Misschien geldt toch opnieuw, dat klein ook imposant kan zijn…

WAT IS ER ZOAL TE HOREN Als Introitus zal Look down, o Lord van William Byrd klinken. De Chant is Psalm is psalm 121 van H Walford Davies. Verder zullen o.a. het Magnificat en het Nunc Dimittis on an old scotch chant van Charles Wood te horen zijn. Net als een maand geleden zal het kwartet Quatuor in Angustiis onder leiding van Rienk Bakker de 'koor partijen' voor haar rekening nemen. Pim Schipper is de organist en Jan Offringa de liturg.Volgt u de SCGK-website voor het (op de homepage) downloaden van een programmaboekje, deze zal één dezer dagen beschikbaar komen.

HOE KUNT U ERBIJ ZIJN U kunt erbij zijn via een computer, laptop, tablet, mobiel apparaat of een smart-TV. Er zijn meerdere wegen die naar de live stream leiden:scan de QR-code,de afbeelding van SCGK TV betreft een rechtstreekse linkdit is de link: https://youtu.be/NjQHIO2X13I voor zondag 3 mei. Op de Homepage van de SCGK-website staat ook een rechtstreekse linkIn elke YouTube-app (smart TV etc.) kunt u zoeken op 'SCGK' en vindt u ongetwijfeld ons logo of het icoon van SCGK TVdan is er ook nog de mogelijkheid rechtstreeks naar het SCGK YouTube kanaal te gaan. U gaat de weg vast vinden.

Het bestuur van de SCGK

advertentie
advertentie