Afbeelding
Foto Pexels

Waarom jij een pvc vloer in huis moet halen

5 januari 2023 om 13:17 Partnercontent

Is jouw houten vloer helemaal beschadigd met allerlei vlekken en krassen? Dan is het niet alleen tijd om een nieuwe vloer in huis te nemen, maar kan je ook nog eens het beste kiezen voor pvc. Deze kunststof zorgt er namelijk voor dat jij niet alleen een duurzame vloer hebt, maar ook dat je hier nog heel lang van kan genieten. Ben je benieuwd naar wat pvc is en wat de vele voordelen zijn? Lees dan gauw verder. 

Wat is pvc precies? 

Pvc is niets anders dan een kunststof. Dit staat ook wel voor polyvinylchloride en je zal het van heel veel dingen herkennen. Bijvoorbeeld van de leidingen in je huis of van de kunststof kozijnen. Toch is het tegenwoordig ook steeds meer in trek als materiaal dat goed voor een vloer te gebruiken is. De kunststof bestaat uit olie of aardgas en zout. 

De kunststof pvc heeft enorm veel voordelen om te gebruiken als vloer. Dat komt allereerst doordat het een hele goede waterdichtheid heeft. Dat betekent dat de kunststof heel goed tegen water kan en dus niet veroudert of slijt omdat deze nat wordt. Dat maakt dat bijvoorbeeld een pvc vloer tegel heel erg handig is om te plaatsen in een keuken, wc of badkamer. Plekken waar het zeer zeker wat vochtiger wordt. Tevens is het dan ook makkelijk om deze ruimtes goed schoon te houden. Zeker wanneer je ervoor kiest om het materiaal in elke kamer van je huis te plaatsen. 

Ook is pvc bij uitstek een stof die goed tegen krassen kan. Wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt die allerlei speelgoed door het huis slepen, of stoelen onbedoeld aan de kant schuiven, hoef je niet bang te zijn dat dit een effect heeft op de vloer. Dat de vloer zowel kras- als waterbestendig is, heeft niet alleen als voordeel dat de vloer er altijd goed uit blijft zien, maar ook dat de vloer heel duurzaam is. Je hoeft ‘m namelijk helemaal niet zo snel te vervangen. Je kan dus jarenlang van jouw pvc vloer genieten. 

Tot slot is pvc heel warmtebestendig. Het houdt warmte heel goed vast en dat zorgt ervoor dat je niet zo snel koude voeten krijgt. Daarnaast is het ook een goede combinatie met een vloerverwarming, die hoef je dan helemaal niet zo hoog te zetten om alsnog een goed effect te krijgen. De warmte kan dan lang vastgehouden worden. 


Uit wat voor soort vloeren kan ik kiezen? 

Dat pvc een goede vloer is mag inmiddels duidelijk zijn. Hoe je de vloer eruit kan laten zien is dan ook nog een leuk feitje. Je kan namelijk voor heel veel verschillende looks gaan. Zoals gezegd is de vloertegel natuurlijk een manier, maar je kan er ook voor kiezen om voor een klassieke houtuitstraling te gaan. Echter gebruik je dan geen hout voor de vloer, maar is dat pvc dat er zo uitziet. Niet alleen een duurzamere optie, maar ook nog eens goedkoper en met precies hetzelfde effect. Hetzelfde kan je doen met bijvoorbeeld visgraat PVC, waarbij je de vloer in het motief van een visgraat laat plaatsen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie