Afbeelding

Natuurlijke tuinafscheiding creëren

Partnercontent

Nederland is een drukbevolkt land en het is dan ook fijn om wat privacy in je tuin te hebben. Je kunt dan natuurlijk voor een schutting gaan, maar dat ziet er niet heel mooi uit. Gelukkig kun je ook voor een natuurlijke tuinafscheiding gaan. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het is tegenwoordig ook helemaal in de mode. Maar welke opties heb je dan? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in. 

Bloeiende begroeiing

Ben jij een echte liefhebber van groen en andere leuke kleurtjes? Dan kun je gaan voor een bloeiende begroeiing. De bloeiende planten hebben verschillende kleurtjes en dat maakt van je tuinafscheiding een waar kunstwerk. De hoogbloeiers zorgen tegelijkertijd voor een goede afscheiding. Enerzijds voorkom je daarmee dat andere mensen in je tuin kijken. Aan de andere kant geeft het je tuin qua stijl ook een extra boost. 

Ga voor boomstammen

We gaven in de inleiding al aan dat veel mensen voor een houten schutting gaan. Een houten schutting is weliswaar praktisch, maar niet echt origineel. Een houten schutting ziet er bovendien niet heel mooi uit. Je kunt echter ook voor een praktisch alternatief gaan. Het is namelijk ook mogelijk om een schutting van boomstammen te maken. Het voordeel van een schutting van boomstammen is dat deze schutting bestand is tegen hevige weeromstandigheden. De schutting zorgt daarnaast voor een prachtige uitstraling.

Druivenranken

Heb je goed contact met de buren en ben je om die reden niet op zoek naar een volledige afscheiding? Dan kun je ook voor een meer subtiele afscheiding met druivenranken gaan. Het voordeel van druivenranken is dat ze gemakkelijk te buigen zijn. Je bent daarnaast ook weinig tijd kwijt aan het snoeien van druivenranken. Deze afscheiding is dus geschikt voor mensen die weinig aandacht aan de tuin willen besteden, maar toch een vrolijke afscheiding zoeken. 

Houtblokken

Wil je het groots aanpakken? In dat geval kun je ook voor houtblokken gaan. Het voordeel van houtblokken is dat je zelf kunt bepalen hoe hoog de afscheiding moet worden. Het levert bovendien een zeer sterke wand op. Je bent ook geen tijd kwijt aan het onderhouden van de afscheiding. Ook hoef je niet bang te zijn dat de houtblokken snel beschadigen en daarmee is het een duurzame afscheiding. Het nadeel van deze tuinafscheiding is dat het niet bij alle tuinstijlen past.

Levende wilgentenen 

Veel mensen zijn al bekend met hekjes van wilgentenen, maar je kunt ook voor een levende wilgenschutting gaan. In de eerste plaats is een wilgenschutting bijzonder origineel. Niet veel mensen hebben deze in de tuin staan en daarmee trek je dus ook gelijk de aandacht. Een ander voordeel van wilgentenen is dat ze zeer gemakkelijk te snoeien zijn. Je hoeft dus geen fanatieke tuinier te zijn om langdurig van deze tuinafscheiding te genieten. In de winter is de bedekking helaas wel iets minder. Dan valt er namelijk veel blad af. Dit heeft dan wel weer als voordeel dat je tuinafscheiding in elk weerseizoen een andere uitstraling heeft!

Stenen muur

We hebben al veel varianten besproken, maar nog niet de stenen muur. Steen is echter een natuurlijk product en daarom past deze ook gewoon in de lijst. Het voordeel van een stenen muur als tuinafscheiding is dat je er veel kanten mee op kunt. Je kunt bijvoorbeeld voor een simpel muurtje gaan, maar je kunt er ook echt een kunstwerk van maken. Dit is ideaal voor mensen die creatief zijn.

Fagus sylvatica

Ook een beukenhaag is ideaal als erfafscheiding. Veel planten en bomen verliezen de bladeren in de herfst, maar dat geldt niet voor een beukenhaag. Een beukenhaag is dus ideaal voor mensen die een groene tuinafscheiding willen en in de winter ook privacy nodig hebben. Deze tuinafscheiding groeit ook zeer snel. Het is ook ideaal voor mensen met een beperkt budget. Een beukenhaag is namelijk goedkoper dan veel andere soorten tuinafscheidingen. Er zijn verschillende shops die de beukenhaag aanbieden. Klik hier om de actuele prijzen te bekijken. 

In deze tekst hebben we verschillende tuinafscheidingen besproken. Hopelijk is duidelijk geworden dat je veel kanten op kunt. Je hoeft in ieder geval niet meer voor een standaard schutting te gaan, want er zijn genoeg alternatieven. 

advertentie
advertentie