Afbeelding

Wil jij weten hoe je kunt besparen op je energiekosten?

13 oktober 2022 om 10:58 Partnercontent

Iedereen wil vandaag de dag natuurlijk het liefst zoveel mogelijk besparen op zijn of haar vaste lasten. Of het nu gaat om de boodschappen die duurder zijn geworden of allerlei andere zaken. Besparen is voor veel huishoudens aan de orde van de dag. Dat is natuurlijk ook niet zo heel gek als we gaan kijken naar de inflatie van de afgelopen maanden. Waar de afgelopen maanden gemiddeld alles met meer dan 10 procent is gestegen, zijn de lonen dit natuurlijk niet. Om ervoor te zorgen dat jij kunt besparen op vaste lasten zoals je energiekosten, is het zaak om een aantal zaken in huis te veranderen. Hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen, hebben we een aantal praktische tips voor je. 

Ga slim om met je thermostaat

Het is natuurlijk heel verleidelijk om je thermostaat even een paar graden warmer te zetten op het moment dat het binnen koud is. Je hoeft het immers ook niet koud te hebben natuurlijk. Toch is het wel belangrijk dat je hier op een slimme manier mee omgaat. Je kunt namelijk prima de verwarming een paar graden hoger zetten, maar vergeet hem dan niet na een half uur weer wat lager te zetten. Op het moment dat de warmte namelijk één keer in je huis zit, is het dit vaak voldoende om een paar uur van te kunnen genieten. Dit geldt overigens niet alleen voor overdag, maar ook voor de avonden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je verwarming een uur voordat je naar boven gaat lager te zetten. Je huis koelt namelijk echt niet zo snel af als veel mensen vaak denken.

Overstappen naar een andere energieleverancier

Naast alle praktische tips die er zijn, is het ook belangrijk te kijken naar de tarieven welke je betaald bij je energieleverancier. Het kan namelijk heel goed zijn dat je zonder dat je het weet een stuk meer betaald dan feitelijk nodig is. Het is dus verstandig om regelmatig online verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zo kan overstappen energie namelijk een goede manier zijn om al direct een paar euro te besparen iedere maand. Zit je nog vast aan een contract, dan kan het zijn dat je een boete moet betalen. Is dit niet het geval, dan kun je meestal met een maand opzegtermijn overstappen naar een andere aanbieder.

Verduurzaam je huis

Als je binnenshuis alles er al aan hebt gedaan om je gasverbruik te verminderen, dan is het verduurzamen van je huis een goede vervolgstap. Zo kun je namelijk zorgen dat je niet alleen de uitstoot van CO2 beperkt, maar ook dat je gasverbruik een stuk lager wordt. Zo kun je kiezen voor het isoleren van de vloer, het dak, maar ook de muren. Zo zorg je ervoor dat de warme langer binnen blijft en de kou niet naar binnen kan trekken. Wanneer je deze 3 zaken uitvoert, zal je al snel merken dat je energierekening enorm omlaag gaat. Kies je er daarnaast ook voor om zonnepanelen te laten plaatsen, dan zal ook je stroomrekening enorm zakken. Je kunt zelfs wanneer je voldoende panelen plaatst ervoor zorgen dat je je volledige stroomverbruik zelf opwekt. Een goede investering dus!

advertentie
advertentie