Afbeelding
Foto aangeleverd

Heb jij een houten trap? Zo maak je hem onderhoudsvrij

Partnercontent

Wanneer je een massief houten trap in huis hebt, dan verzorg je die natuurlijk goed. Hout is een natuurlijke materiaalsoort. Dat zorgt ervoor dat je niet kunt voorkomen dat hij in de loop der tijd zal gaan slijten. Dat is natuurlijk zonde, want daardoor gaat het uiterlijk van je mooie trap achteruit. Ook kan het voorkomen dat de treden gladder worden door slijtage, waardoor je er sneller over uitglijdt. Al met al heeft je houten trap dus eens in de zoveel tijd onderhoud nodig om echt mooi te blijven. Misschien heb je wel eens gehoord van een traprenovatie. Daarmee kun je je houten trap niet alleen opknappen, maar er ook voor zorgen dat hij voor de toekomst onderhoudsvriendelijk wordt!

Een onderhoudsvriendelijke trap

Tijdens een traprenovatie wordt je trap van begin tot eind aangepakt. De oude trap kan daarvoor gelukkig gewoon blijven staan, waardoor de renovatie eigenlijk niet heel ingrijpend is. Zo kan hij zelfs binnen een dag al gedaan zijn. De trap wordt tijdens een traprenovatie opnieuw bekleed met overzettreden. Die zorgen ervoor dat je houten trap er weer als nieuw uitziet. De materiaalsoort waar deze overzettreden van gemaakt worden, kun je zelf bepalen. Zo kun je kiezen voor massief houten traptreden, maar is het ook mogelijk om te gaan voor duurzame, hoogwaardige kunststoffen zoals HPL en PVC. Een HPL traprenovatie is bijvoorbeeld ideaal wanneer je je trap onderhoudsvriendelijker wilt maken.

Hoogwaardige kunststoffen

Hout is nu eenmaal een materiaalsoort die gevoelig is voor slijtage, waardoor je aan een massief houten trap altijd onderhoud zult houden. Dat geldt niet voor hoogwaardige kunststoffen zoals HPL en PVC. Ook vinyl behoort tot deze categorie. Overzettreden van deze materialen zijn ijzersterk en verweren niet snel, ook bij intensief gebruik. Dat zorgt ervoor dat je langer van je mooie trap kunt genieten, en er geen werk meer aan zult hebben. Wil je toch graag die mooie uitstraling van je massief houten trap behouden? Geen probleem, want de treden zijn in verschillende designs beschikbaar. Zo is er ook PVC of HPL dat precies op hout lijkt.

Een snelle ingreep

Een traprenovatie kan al binnen een dag uitgevoerd worden wanneer je hem uit laat voeren door een expert zoals Traprenovatie Expert. Of je nu je betonnen trap wilt bekleden of juist je houten trap een make over wilt geven, het kan in een handomdraai gebeurd zijn. Daardoor kun je je trap al snel weer gebruiken, en zit je niet lang in de rommel. Ook zorgt het ervoor dat je al snel weer gebruik kunt maken van je bovenverdiepingen, wat ook wel zo prettig is. Na de renovatie geniet je van een trap die er weer jaren mee door kan en volledig onderhoudsvriendelijk is!

advertentie
advertentie