PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Wijk bij Duurstede

Komend weekend Tuinvogeltelling. Pakt koolmees eerste plaats over van huismus in Wijk?

Dieren
Foto: Jelle de Jong
28 jan 2021, 08:17
Kan de koolmees de huismus van de eerste plaats verdringen in de nationale tuinvogel top-10? In Gorinchem was dat vorig jaar al gelukt.
Kan de koolmees de huismus van de eerste plaats verdringen in de nationale tuinvogel top-10? In Gorinchem was dat vorig jaar al gelukt.
WIJK BIJ DUURSTEDE

De coronalockdown van afgelopen voorjaar leidde tot een ongekende belangstelling voor tuinvogels en dus vogelherkenningscursussen. Logisch, want vogels zorgen permanent voor gratis vermaak waar je je huis niet voor hoeft te verlaten. Het komt wat dat betreft goed uit dat vogels ook in de huidige strenge lockdown voor een lichtpuntje kunnen zorgen, en wel in de vorm van de Nationale Tuinvogeltelling. Deze vindt plaats op 29, 30 en 31 januari. Wordt de huismus dit jaar weer nummer 1 in Wijk bij Duurstede en welke soorten worden veel gezien bij jou in de buurt?

De Nationale Tuinvogeltelling, die sinds 2001 wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek is een citizen science project. Oftewel: burgers leveren een bijdrage aan onderzoek, in dit geval naar het tuingebruik door vogels in de winter. Met die informatie kunnen vogels beter geholpen en beschermd worden. Een klassie..

Deel dit artikel via: