Afbeelding
Foto door form PxHere

Wat te doen in Amsterdam in de zomer?

14 mei 2021 om 12:25 Partnercontent

Amsterdam biedt veel meer dan alleen ondeugd, wat wij Nederlanders natuurlijk wel weten. Buitenlandse toeristen komen juist vaak wel vooral naar onze hoofdstad voor ondeugd, al regelen zij ook steeds vaker een goedkope huurauto om naar de prachtige bezienswaardigheden te gaan. Zo vind je in Amsterdam natuurlijk veel fantastische musea, maar dit is niet altijd even leuk in de zomer vanwege het warme weer. Wat kun je in onze hoofdstad dan wel doen als het lekker weer is? In dit artikel vind je hier een paar voorbeelden van. 

Jordaan 

Als je van geschiedenis, cultuur en eten houdt, wil je tijd vrijmaken voor een wandeling door de Jordaan van Amsterdam. Dit ligt ten westen van het centraal station van de stad en wordt begrensd door de Brouwersgracht, Prinsengracht, Leidsegracht en Lijnbaansgracht. Deze schilderachtige buurt zit vol met eetgelegenheden, speciaalzaken, bars en kunstgalerijen. Bovendien vind je het Anne Frank Huis en de Negen Straatjes net ten oosten van de oostelijke rand van de Jordaan. In principe kun je hier dus naartoe te gaan, al kun je ook gewoon door de Jordaan wandelen om te genieten van de leuke sfeer hier.

Vondelpark

Het Vondelpark ligt ten zuidwesten van het centrum en is zonder twijfel het favoriete groene toevluchtsoord van zo goed als alle Amsterdammers, terwijl ook toeristen hier graag naartoe gaan. Logisch, want dit is het grootste stadspark van onze hoofdstad. Het is natuurlijk niet alleen groot, maar ook echt fantastisch mooi. Je kunt hier dus zeker een dagje chillen met vrienden of familie, bijvoorbeeld onder het genot van een drankje. Daarnaast kun je in het Vondelpark ook zeker een picknick organiseren. Het is vooral leuk om overdag naar dit park in Amsterdam toe te gaan, zo kun je genieten van de mooie views. 

Leidseplein

Als je op zoek bent naar een rustiger alternatief voor de drukke buurten van Amsterdam dan is het Leidseplein mogelijk iets voor jou, waar het overigens alsnog flink druk kan zijn in de zomer. Dit is dan ook echt het centrum van het uitgaansleven van de Nederlandse hoofdstad. Dit ligt ten zuidwesten van het stadscentrum en is echt gevuld met concertzalen, casino’s, nachtclubs en bioscopen. Ook vind je in de buurt van het Leidseplein natuurlijk een paar coffeeshops, dat hoort er nou eenmaal bij in Amsterdam. Is drukte totaal niet jouw ding? Het is dan slim om ook het Leidseplein te vermijden in de zomer. 

Artis

Ben je van plan om met je kinderen naar Amsterdam toe te gaan? Het is dan zeker een aanrader om in de zomer naar Artis te gaan, wat natuurlijk de dierentuin van onze hoofdstad is. Het ligt op ongeveer anderhalf kilometer van het centrum en is zeer populair onder zowel Nederlanders als buitenlandse toeristen. Dat is zeker begrijpelijk, want in Artis kun je maar liefst circa 750 diersoorten aanschouwen. Hierbij kun je onder meer denken aan apen, pinguïns en leeuwen, maar ook vind je in dit Amsterdamse dierentuin een insectarium, planetarium, aquarium en vlindertuin. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie