Afbeelding
Pelletkachel

Je woning CO2-neutraal verwarmen met een pelletkachel

26 maart 2021 om 12:07 Partnercontent

De dagen worden langer, de eerste voorjaarsbloeiers steken boven de grond en de zon laat zich steeds vaker zien. Dat betekent dat de lente is aangebroken. In het voorjaar is het verwarmen van je woning misschien niet het thema dat voor in je gedachten ligt. Maar dit seizoen brengt ook genoeg koele dagen met zich mee. Bovendien heb je van een duurzame warmtebron die qua uitstraling tevens een verrijking voor je huis is, het hele jaar door plezier. Lees daarom gerust nog even verder en ontdek welke aangename voordelen de aanschaf van een pelletkachel jou kan opleveren.

 Energiezuinig

Hoewel pelletkachels steeds meer aan populariteit winnen, genieten ze nog niet dezelfde bekendheid als de open haard. Maar deze kachel die je stookt op zogenaamde houtpellets brengt minstens zo veel warmte en sfeer. De uitstoot van houtpellets is minimaal en de samengeperste korrels van houtsnippers zijn voordelig in de aanschaf. Een win-win situatie dus. Want met deze warmtebron draag je bij aan een betere wereld en bespaar je aanzienlijk op energiekosten. Je bent nóg voordeliger uit door de houtpellets in grote hoeveelheden in te kopen. Een ander voornaam voordeel is dat er voor een pelletkachel geen gasaansluiting nodig is. Ook is het goed gesteld met de veiligheid: met een enkele druk op de knop ontsteek je dit type kachel.

 Stijlvolle uitstraling

Wat ook prettig is om te weten, is dat een pelletkachel prachtig tot z’n recht komt in elke zorgvuldig ingerichte ruimte, ongeacht welke interieurstijl je er op nahoudt. Daarbij komt dat je de keuze hebt uit tal van soorten en maten. Ga je bijvoorbeeld voor een strak en minimalistisch effect? Kies dan voor een kachel die in een muur wordt ingebouwd. Ook is er een grote variatie in prijsklassen, stijlen en merken. Zwitserse precisie, met Scandinavische expertise de kou te lijf gaan, een klassieke, robuuste of romantische kachel? De keuze voor het budget en de stijl is aan jou.

 CO2-neutraal

Er zijn nog meer moderne kachels die uitblinken in duurzaamheid, efficiëntie en een esthetische uitstraling. Je kunt namelijk ook een houtkachel kopen om je woning op een volledig CO2-neutrale manier te verwarmen. Deze kachel heeft ook tot voordeel dat je stookkosten behoorlijk omlaag gaan. Maar de behaaglijke warmte en de knusse sfeer maken een houtkachel ook het overwegen waard. Waar je voorkeur ook naar uitgaat; het is aan te raden om je van tevoren tot in detail te oriënteren op de diverse mogelijkheden. Zo ben je verzekerd van jarenlang stookplezier én van het juiste gebruik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie