Afbeelding
Foto Pixabay

De goedkoopste zorgverzekeraar vinden doe je zo

13 oktober 2022 om 17:04 Partnercontent

In Nederland zijn we allemaal verplicht ons minimaal te hebben verzekerd met een basispakket. Toch zitten ook hier de nodige verschillen in als we gaan kijken naar de te betalen maandelijkse premie. Vaak is het niet ontzettend veel, maar een paar euro is het altijd. Zorg er dus voor, dat je voor jezelf goed in kaart brengt waarom een bepaalde zorgverzekeraar wellicht een stukje voordeliger is, dan de ander. Het kan heel goed zijn dat je bij de één net een aantal fysio behandelingen minder hebt. Nu is dat wellicht voor jou niet direct van toepassing, maar voor een ander wel. De lagere premie heeft dus altijd een onderliggende reden. Wil jij graag de goedkoopste zorgverzekering, dan zijn dit zaken waar je op moet letten.

Keuzevrijheid

Wil jij de goedkoopste zorgverzekering, dan is je zorgverzekering vergelijken de eerste stap. Je zult zien, dat je na het vergelijken van je zorgverzekering via de zorgvergelijker een aantal mogelijkheden overhoudt. Dit wil niet direct zeggen dat dit ook één van de verzekeringen is dit bij jouw uiteindelijke wensen past. Je zorgverzekering vergelijken kun je namelijk op verschillende manieren doen. De eerste is de keuzevrijheid als het gaat om een ziekenhuisbezoek. Het kan namelijk heel goed zijn, dat jij geen toegang hebt tot een bepaald ziekenhuis, omdat hier geen contract mee is. Niet heel prettig natuurlijk wanneer je op het punt staat om te bevallen. Je kunt dan misschien wel een paar euro per maand besparen, maar we kunnen je verzekeren, dat je hier niet vrolijk van zult gaan worden.

Het eigen risico

Iedereen die 18 jaar of ouder is, moet zich verplicht verzekeren met een basisverzekering. Daarnaast geldt ook een verplicht eigen risico van 385 euro. Dat betekend, dat in de meeste gevallen dat je een beroep moet doen op je verzekeraar, het eerste deel van de kosten voor je eigen rekening zijn. Dit geldt niet bij alles, maar wel in het geval van bijvoorbeeld medicatie. Wil jij je maandelijkse premie wat omlaag hebben, dan kun je er dus voor kiezen om het eigen risico met maximaal 500 euro op te hogen. Dit kan je vaak tot wel 20 euro per maand aan premie schelen. Simpel gezegd is dat dus twee jaar. Zolang je in deze 2 jaar niets hebt, dan heb je het alweer terugverdiend.

Check de aanvullende voorwaarden goed

De premie is natuurlijk één ding, maar we kunnen je verzekeren, dat ook de aanvullende voorwaarden ontzettend belangrijk zijn. Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer je premie een paar euro duurder is, maar je hiervoor wel 2, 3 of zelfs 4 keer extra naar de fysio mag, dit in verhouding natuurlijk helemaal niets uitmaakt. Wanneer je deze behandeling namelijk zelfs dient te betalen, dan kosten ze al snel tussen de 50 en 70 euro per maand. Je verzekering vergelijken doe je dus niet alleen op basis van prijs, maar ook op basis van de aanvullende voorwaarden.

advertentie
advertentie