Afbeelding
Foto Winfried Leeman

Vikingschip Dorestat-1 kiest opnieuw het ruime sop

28 september 2022 om 23:03 Overig Deel je nieuws

Wekelijks varen, roeien en zeilen de verschillende bemanningen van de Dorestat-1 met een vaste groep vrijwilligers of betalende opstappers op de rivier de Nederrijn en Lek heen en weer. Ruimte om lange stukken, zeker nu met het lage water in de rivier, te zeilen is er niet. Om die reden en met de goede ervaringen van april in het achterhoofd kiest het schip weer het ruime sop ‘het Markermeer’.

Te gast in Muiden

Opnieuw wordt het schip gastvrij ontvangen bij de Royal Netherlands Yacht Club (RNYC) in Muiden. Op donderdag 6 oktober vaart een bemanning het schip ‘s morgens vanuit Wijk bij Duurstede naar Muiden om daar vroeg in de avond aan te komen. Met de opmerkingen en terugkoppeling uit april is er voor vrijdag en zaterdag  7 en 8 oktober een roei en zeilprogramma gemaakt. Zondagmorgen 9 oktober vaart een bemanning het schip terug naar de thuishaven in Wijk bij Duurstede.

Het verleden herboren

Het programma is opgezet om de bemanningen van de Dorestat-1 steeds beter met het schip te kunnen laten omgaan. De plaatsen die over zijn kunnen worden gereserveerd door belangstellenden. Op de website van het schip is de informatie terug te lezen. De bemanningen van de Dorestat-1 varen wekelijks met opstappers en vertellen dan de verhalen over de historie van Dorestad, de vikingen en het schip. Op het water in een vikingschip …… een mooiere omgeving om terug te gaan in de tijd zal zich niet zo snel weer voordoen. Opstappers kunnen tijdens het roeien en/of zeilen veel te weten komen over de historie van Dorestad, de vikingen en het vikingschip. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie