De Lek tijdens de droogte op 22 augustus 2022 (archief), recent volgde weer een periode met hoge waterstanden
De Lek tijdens de droogte op 22 augustus 2022 (archief), recent volgde weer een periode met hoge waterstanden Frans Pels

Dijkverzwaring: project Sterke Lekdijk ter inzage

23 januari 2023 om 11:15 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Momenteel ligt het ontwerpplan voor de dijkverzwaring - Sterke Lekdijk geheten - ter inzage. Dat duurt nog tot 17 februari 2023. Hier kunnen mensen een zienswijze op indienen. Het Algemeen Bestuur van waterschap HDSR neemt op 1 juli een besluit over het concept plan. Tijdens die vergadering kan er worden ingesproken.

In het derde kwartaal volgt er een definitief plan. In de tweede helft van dit jaar zullen er gesprekken volgen over het Uitvoeringsontwerp, dat zijn gesprekken met bewoners die aan de dijk wonen. Hierbij kan het onderwerp grondverwerving ook ter sprake komen. Eind van dit jaar al zou de schop in de grond kunnen gaan.

Het gaat over de Lekdijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede - een stuk van 11 kilometer.

Ook een Milieu-effectrapportage (MER) ligt ter inzage, deze bestaat uit 8 mappen. Het plan zelf zit in 1 map en heet Projectplan Waterwet - dat is een boekje met een aantal kaarten met dwarsprofielen. Alle stukken zijn digitaal te vinden op https://www.provincie-utrecht.nl/loket/ter-inzage - maar ook in te zien op het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede.

Kuun Jenniskens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie