Het balkon met prachtig uitzicht op de kerk
Het balkon met prachtig uitzicht op de kerk Ali van Vemde

60-jarig bruidspaar Piet en Riet van Rijn - van Oostrom kijkt terug op een heel mooi leven op de boerderij

30 november 2023 om 08:47 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Het was volop feest aan de Jacob van Ruisdealstraat. Enkele dagen na de familie Van Zuijlen vierden Piet en Riet van Rijn het 60-jarig huwelijksfeest. Ook hier kwam burgemeester Iris Meerts langs en voor hen nam ze het ‘boterbriefje’ mee, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte.

Met heel veel plezier kijken ze terug op hun leven. Riet komt uit Vechten bij Bunnik en bij een familieavondje waar ook zij was uitgenodigd, sloeg de vonk over. Tijdens de polonaise, toen het licht uitging, vonden ze elkaar. Ze woonden en werken op de boerderij aan de Kapelleweg in Cothen en vertrokken later naar Zeewolde en Dronten. Piet zorgde voor het melken van de 300 koeien, Riet voor het voer. Ze waren vooruitstrevend, zo waren ze één van de eersten met een voercomputer en energiearme vloeren. „Het was toen een goede tijd, nu is het heel anders,:” vertelt Piet. Het echtpaar kreeg drie dochters, ze hebben zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Binnenkort komt er weer een achterkleinkind bij.

Vijf jaar geleden kwamen ze terug naar Wijk bij Duurstede. Vrienden hebben ze overal gemaakt. Ze houden van fietsen en wandelen, maar ook hebben ze mooie herinneringen aan de mooie reizen die ze hebben gemaakt, zoals naar Thailand en Zuid-Afrika. Natuurlijk wordt het huwelijksjubileum ook gevierd. Dit gebeurt bij het Dorpshuys in Cothen, waar ze ook hun 12 ½ jarig huwelijk vierden.

Het echtpaar Van Rijn en de dochters bekijken het 'boterbriefje'
Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie