Voor het mooi versierde huis
Voor het mooi versierde huis Ali van Vemde

50-jarig bruidspaar Wim en Corrie Lourens-Koetsier bewaart mooie herinneringen aan het Wijk van toen

31 oktober 2023 om 16:11 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Loco-burgemeester Jeroen Brouwer verraste het bruidspaar Lourens-Koetsier met bloemen en het ‘boterbriefje’ (gewaarmerkte kopie van de originele trouwakte) op 26 oktober, de dag dat het echtpaar het 50-jarig huwelijk vierde. Het werd een gezellig gesprek, waarin alle mooie verhalen van het oude Wijk voorbij kwamen.

Corrie komt uit Langbroek, Wim is een echte Wijkse, die opgroeide bij steenfabriek De Lunenburg, waar zijn vader werkte.  „Een prachtige plek om te wonen, al stond in de winter het water in de woonkamer,” vertelt Wim. Beide komen uit een groot gezin.  Het paar leerde elkaar kennen in Langbroek bij Kasteel Lunenburg. De moeder van Corrie werkte hier en tijdens een renovatie schonk zij koffie aan de harde werkers. Wim was kraanmachinist en hier aan het werk. Corrie werkte als kapster bij De Gier in de Peperstraat. Het echtpaar ging wonen aan de Dirk Fockstraat en verhuisde 45 jaar geleden naar de Lodewijk de Vromestraat. Ze kregen één zoon, die een schildersbedrijf heeft in Cothen. Hun schoondochter is kapster naast het pand waar Corrie vroeger werkte. Ze hebben drie kleinkinderen, die vaak even langs komen.

Al snel komt het gesprek op het oude Wijk. Het schoolzwemmen in het zwembad aan de Lek, het voetballen bij Dorestad en SVW en de gemoedelijke sfeer die er toen was. Er is sinds die tijd heel wat veranderd. Wat de relatie goed houdt is dat ze elkaar vrij laten. Wim houdt van vissen, Corrie van fröbelen. Het gouden paar vierde het feest die avond met familie.

advertentie
advertentie