Gonnie en Louis Bosman met twee van de zeven kleinkinderen
Gonnie en Louis Bosman met twee van de zeven kleinkinderen Ali van Vemde

De vonk sloeg over bij V&D; Louis en Gonnie Bosman-Kuijer uit Wijk bij Duurstede 50 jaar getrouwd

15 augustus 2023 om 16:01 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Een feestelijke dag, donderdag 23 augustus 2023. Gonnie en Louis Bosman vierden hun 50-jarig huwelijk en kregen bezoek van loco-burgemeester Jan Kuiper die hen het ‘boterbriefje’ overhandigde, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte. Al direct kwamen de herinneringen, want het paar werd getrouwd door ‘de oude Kerkhof’, die ook haar ouders trouwde.

Louis en Gonnie leerden elkaar kennen op het werk in het centraal magazijn, een echt ‘V&D stelletje’. Zij bij de inkoop, hij bij de auto’s. Ze zagen elkaar regelmatig maar het had even tijd nodig. Om een huis te krijgen waren ze te jong. „Ga maar introuwen. werd ons verteld.” Louis groeide op in Utrecht, Gonnie is een echte Wijkse. Haar ouders hadden een manufacturenzaak aan de Peperstraat en een kruidenierswinkel aan de Veldpoortstraat, waar nu de viswinkel is. Toen de Hema zich in Wijk vestigde zijn ze gestopt met de zaak. Gonnie en Louis konden een flat krijgen in de Dirk Fockstraat en daar werd hun eerste kind geboren. Met twee kinderen werd het te klein en verhuisden ze naar de nieuwe woning aan de Hoogstraat. Hier groeiden de twee dochters en zoon op en wonen ze nog steeds met veel plezier. Louis verruilde V&D voor de HEMA en Gonnie ging werken in de zorg, onder andere bij Tafeltje Dekje. Zeven jaar geleden mocht Louis gaan genieten van zijn welverdiend pensioen.

Het echtpaar heeft zeven kleinkinderen. „In totaal zijn we met vijftien man.” Louis houdt zich graag bezig met zijn Zuid-Amerikaanse vogels in de volière. Ook tuinieren is een grote hobby. Gonnie verzamelt engeltjes, dit mogen alleen kleintjes zijn. Ook houdt ze van puzzelen en haken. Nog herstellende van een operatie doet ze nu ook aan diamond painting. En niet te vergeten, ze houdt zich graag bezig met de kleinkinderen.

De dag wordt gevierd met een etentje. Met de kinderen en kleinkindern zijn ze pas geleden naar Texel geweest. „Heel bijzonder om dit met z’n allen te kunnen doen.”

Bloemen en het 'boterbriefje' voor het bruidspaar
advertentie
advertentie