Arend Kramer
Arend Kramer Nieke Eigenhuis

#wijzijnwijk - Arend Kramer, liefhebber van de nacht

Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Al negentien jaar woont Arend Kramer (19) in Wijk bij Duurstede. Hij is geboren en getogen Wijkenaar en is tevreden met zijn woonplaats. ,,Ik ben zeer content met Wijk. Het is thuis. Voor wat het is, is het meer dan genoeg.”

Arend woont in de haven en zijn uitzicht is de molen. ,,Mijn huis is geen verticaal rijtjeshuis maar een horizontale”, vertelt hij. Hij woont namelijk in een woonboot. 

Vanuit zijn achtertuin loopt hij zo de haven in. ,,Ik vergeet soms dat ik best mooi woon, de molen als uitzicht is niet verkeerd. Verder is het net als elk ander huis, alleen beweegt ons huis soms als er een boot langskomt.”

NACHTLEVEN Als Arend een rondleiding van Wijk bij Duurstede mocht geven aan iemand die hier nog nooit geweest is, dan zou hij als eerst naar de ‘kroegenstraat’ gaan. ,,Ik ben iemand voor het nachtleven. De vibes zijn ’s nachts gewoon anders, en veel beter. ’s Nachts verwacht niemand iets van je, niemand heeft iets met je te maken en het is sereen.” 

De kroegenstraat van Wijk, daar voelt Arend zich thuis in de avonduren. Hij vindt het zelfs belangrijker dan de Peperstraat: ,,Het ruikt er naar gezelligheid, ik zie het als een Wijks stukje ongein. Ik kan de sfeer niet helemaal beschrijven, ik vind het daar gewoon extreem cool.”

Omdat Arend van de nacht houdt, zou hij graag een nachtwinkel willen. Dat is het enige dat hij zou veranderen aan de stad. ,,Er is hier na het uitgaan niet echt iets beschikbaar om te kopen of te eten. Een nachtwinkel kan het het Wijkse uitgaansleven nét iets leuker en aantrekkelijker maken voor iedereen.”

VERTREKKEN Ondanks dat hij blij is met zijn woonplaats, zou hij er niet altijd willen blijven wonen. ,,Ik moet ooit een keer breder gaan denken dan de gemeente Wijk”, stelt hij. Als hij mocht kiezen, zou hij naar Taiwan vertrekken. 

,,Het is geen standaard keuze, maar ik vind de cultuur daar zo veel relaxter dan in Nederland. Ook het feit dat daar het nachtleven vrij aanwezig is, speelt mee natuurlijk”, zegt hij lachend. ,,Maar, Wijk blijft wel mijn hometown.”

door Nieke Eigenhuis

advertentie