Liesbeth en Gert de Keijzer
Liesbeth en Gert de Keijzer Ali van Vemde

Gert en Liesbeth De Keijzer blij met gewaarmerkte kopie trouwakte

Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Ze waren nog heel jong, 18 en 16 jaar, toen ze elkaar in het gemeentehuis het ja-woord gaven. Hierna volgde de huwelijksceremonie in de R.K. Kerk en werd bij haar en bij hem thuis een bijeenkomst gehouden. Nu, 50 jaar later, bezocht burgemeester Iris Meerts het echtpaar en verraste hen met het ‘boterbriefje’, iets waar Liesbeth zich erg op had verheugd.

door Ali van Vemde

Liesbeth groeide op aan de Blauwe Pannen, Gert in een groot gezin aan de Mazijk. Zijn vader nam het café over aan de Plantsoensteeg en knapte dat op. Ze kenden elkaar al omdat Gert voetbalde met Liesbeth’s broer, maar op een jongerenavond van de Katholieke kerk sloeg de vonk over. Het jonge paar woonde na het trouwen een jaar in bij haar ouders, want ook toen was het moeilijk een woning te krijgen. Het lukte hen om een onbewoonbaar verklaarde woning te krijgen aan de Julianastraat. Hier woonden ze nog vijf jaar tot volle tevredenheid. Een douche was er niet en de wc was buiten. Ze bouwden een keuken aan voor wat meer wooncomfort. Hierna volgden nog enkele verhuizingen. De laatste verhuizing was naar het huidige appartement, dat ze door woningruil konden bemachtigen.

Het echtpaar kreeg twee kinderen en inmiddels zijn er vier kleinkinderen. Gert heeft gewerkt als begeleider in de sociale werkvoorziening. Liesbeth is de expert in huis op het gebied van computers en financiën. Ze werkte vier dagen in de week op de salarisadministratie en de financiële administratie, daarnaast paste ze een dag per week op de kleinkinderen. „Ik ben begonnen als keukenhulp, maar ben toen een boekhoudcursus gaan volgen bij Philip Korff de Gitdts.”

Gert houdt van zingen, dat doet hij al vanaf zijn negende jaar toen hij in het kerkkoor zong. Nu zingt hij met veel plezier bij het Shantykoor. Na het actief voetballen was hij vele jaren scheidsrechter bij CDW. „Met Sinterklaas floot ik de wedstrijd bij de pupillen geschminkt als Zwarte Piet.” Liesbeth houdt van naaiwerk en bezig zijn met de computer. Ook houden ze ervan om samen te fietsen en naar de stad te wandelen.

Het bruidspaar is blij met het 'boterbriefje'
advertentie