Eén van de asielzoekers legt leerlingen van OBS De Horn uit waar hij vandaan komt
Eén van de asielzoekers legt leerlingen van OBS De Horn uit waar hij vandaan komt OBS De Horn

Asielzoekers blijven mogelijk tot begin oktober

20 september 2022 om 15:43 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens de collegevergadering van vanochtend heeft het college zich voorgenomen om de crisisnoodopvang op de locatie Mariënhoeve te verlengen tot begin oktober. Reden is om een goede overdracht naar een volgende opvanglocatie mogelijk te maken. De gemeenteraad krijgt dit vanavond bij de raadsvergadering te horen.

door Kuun Jenniskens

Doordat de situatie in Ter Apel uit de hand liep zijn vanaf 27 augustus een groep asielzoekers ondergebracht in de Mariënhoeve. Met de Veiligheidsregio Utrecht heeft de gemeente Wijk bij Duurstede afgesproken dat zij vier weken konden blijven. Inmiddels nadert de vertrekdatum - vier weken zou neerkomen op vertrekken op het weekend van 24/25 september.

Volgens het college is er inmiddels concreet zicht op een locatie waar deze groep voor een langere periode binnen de VRU regio kan worden opgevangen. De gemeente die deze groep gaat opvangen wil hier zelf over communiceren, dus Wijk bij Duurstede kan dit nog niet bekend maken. 

De komende periode wordt gebruikt om de zaken organisatorisch goed op de rails te zetten. Dit betekent dat de Wijkse opvang tot begin oktober verlengd moet worden. Dat zou neer komen op verlenging met circa één week. Zo niet, dan moeten deze mensen terug naar het COA in Ter Apel, waar ze in een ongewenste situatie terechtkomen - zo stelt het college.

Pas na consultatie van de gemeenteraad hierover vanavond zal het college een definitief besluit nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie