Afbeelding
Kuun Jenniskens

Welkom bij de ondertekening van de Raadsagenda 2022 – 2026 op 31 mei (vanavond!)

31 mei 2022 om 15:12 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor het eerst in de Wijkse politieke geschiedenis is er een raadsagenda gemaakt. Deze raadsagenda is door de raad, van de raad en voor de raad. Het is een plan met beleidsvoornemens waaraan alle partijen hebben bijgedragen. De gemeenteraadsleden brachten hun plannen en ideeën naar voren en gingen hierover met elkaar in gesprek. Alle invalshoeken kwamen aan bod. Hierna hebben zij samen de raadsagenda opgesteld. 

De raadsagenda doet zoveel mogelijk recht aan ieders inbreng. De acht gemeenteraadsfracties noemen het een plezierig en open proces. Deze manier van werken is de wijze waarop de nieuwe gemeenteraad werkt: open gesprekken over wat alle partijen willen en over hoe zij de vraagstukken zien.

De raadsagenda beschrijft op hoofdlijnen wat voor de gemeenteraad belangrijk is. Het college van Burgemeester & Wethouders (het stadsbestuur) moet vervolgens met concrete plannen komen. De gemeenteraad zal deze plannen dan bespreken en vaststellen of afwijzen. Inwoners hoeven niet te denken dat er geen politieke tegenstellingen meer zullen zijn. Die zijn er altijd, ook nu.

Naar verwachting ondertekenen alle fracties vanavond (dinsdag 31 mei) de raadsagenda. De ondertekening vindt plaats in de gemeenteraadszaal van Wijk bij Duurstede. Inwoners kunnen de raadsvergadering fysiek of online bijwonen. Het hele dossier kunnen inwoners hier teruglezen. De raadsagenda ,Samenwerking, Creativiteit en Verantwoordelijkheid; waar verbinden begint en beginnen verbindt’ is voor alle inwoners en belangstellenden online te lezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie