Afbeelding
Kuun Jenniskens

Wat staat er op de raadsagenda?

7 februari 2022 om 17:03 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 8 februari staan er drie belangrijke onderwerpen als Voorbespreking op de raadsagenda: financiering van de restauratie van het Oude Raadhuis, huisvesting van de scholen en het stadsstrand.

door Kuun Jenniskens

Wethouder Kosterman vraagt de gemeenteraad om een extra krediet van 63.670 euro te verlenen, dit wordt over 40 jaar uitgesmeerd en kost de gemeente 1755 euro per jaar. Dit voorstel was aangehouden in afwachting van de uitspraak van de rechter in de beroepszaak tegen de verleende omgevingsvergunning. 

SCHOLEN Wat de scholen betreft stelt het college het volgende voor: de Windroos en de Werkschuit worden gehuisvest in een nieuw te bouwen school op de locatie Notengaard/Zonnewijzer in de Noorderwaard; de Wegwijzer gaat naar een unilocatie op de Karolingersweg 147/147a waar nu de hoofdlocatie van De Wegwijzer staat;  Er zal één gymzaal gebouwd worden ter vervanging van de zaal aan het Walplantsoen. Waar deze gymzaal gebouwd wordt, is afhankelijk van de nog uit te voeren ruimtelijke studies op beide locaties.

STADSSTRAND De haalbaarheidsstudie uit mei 2020 over het Stadsstrand staat ook op de agenda van de Voorbespreking. De initiatiefnemers willen het plan uitleggen. De motie die vraagt om een onderzoek naar financiering van een Stadsstrand los van het slibstort project Bosscherwaarden komt niet aan de orde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie