Afbeelding
Kuun Jenniskens

Wat staat er op de raadsagenda?

8 april 2021 om 16:21 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Komende week zijn er twee vergaderavonden van de Wijkse gemeenteraad. Met belangrijke onderwerpen op de agenda. Nieuwe woningbouwprojecten worden gepresenteerd. En er is een avond over de Wijkse duurzaamheidsambities - ook wel: windmolens en zonnevelden.

door Kuun Jenniskens

DINSDAG 13 APRIL Deze Voorbespreking kent vier onderwerpen, waarvan steeds 2 onderwerpen gelijktijdig plaatsvinden. Om 19:30 uur is de aanbesteding van de Gravenbol, en gelijktijdig is er een zoomsessie over het project Zandweg. De vraag is of de gemeenteraad alleen onderhoud wil plegen, of de moet de Zandweg veiliger, en ook groener worden?

Om 20:35 uur is er een presentatie van het woningbouwproject De Geer III en Zuidwijk. Het idee is om 900 woningen in De Geer III te bouwen, en 450 woningen in Zuidwijk.

Op dezelfde tijd wordt gesproken over de wenselijkheid van een biovergister bij Cothen. Nu de vergister zoveel groter is geworden, en er meer bekend is over de effecten, vraagt de raad zich af of zij een nieuwe afweging moet maken.

WOENSDAG 14 APRIL  Van 19:30 tot 22 uur is er een extra raadsbijeenkomst over het Integraal Ruimtelijk Perspectief - dit is een verstedelijkingsprogramma waaraan binnen het netwerk U16 wordt gewerkt. Deze avond spreekt de gemeenteraad ook over de duurzaamheidsambities van Wijk; er is helderheid nodig over de te volgen koers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie