De Wijkse Stichting heeft een nieuwe website
De Wijkse Stichting heeft een nieuwe website De Wijkse Stichting

De Wijkse Stichting lanceert nieuwe website

26 maart 2024 om 08:38 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De Wijkse Stichting tot het Doen van Uitkeringen aan Liefdadige en Nuttige Instellingen kondigt met trots de lancering aan van haar nieuwe website, te bereiken via www.dewijksestichting.nl Op deze website kunnen geïnteresseerden informatie vinden hoe zij in aanmerking kunnen komen voor een uitkering en hoe zij deze kunnen aanvragen. Ook wordt verder ingegaan op het ontstaan van de stichting.

De stichting, opgericht in 1978, heeft als doel het financieel ondersteunen van projecten binnen de gemeente Wijk bij Duurstede, in de sectoren maatschappelijk- en sociaal welzijn, onderwijs en cultuur. Sinds de oprichting heeft de stichting een totaalbedrag van ongeveer € 750.000,- toegekend. De Wijkse Stichting streeft er naar haar vermogen in stand te houden en het jaarlijks rendement uit te keren aan liefdadige en nuttige instellingen. Schriftelijke aanvragen voor een instelling worden door het bestuur behandeld.

In 1869 werd de Wijkse Spaarbank opgericht. De bank reikte spaarbankboekjes uit, verstrekte hypotheken en belegde in obligaties. In de statuten stond vermeld dat bij een eventueel liquidatiesaldo dit uitgekeerd diende te worden aan één of meerdere liefdadige instellingen, bij voorkeur in de gemeente Wijk bij Duurstede. Dit gebeurde in 1978 toen het einde van de Wijkse Spaarbank in zicht kwam. Het liquidatiesaldo werd overgedragen aan de Wijkse Stichting. 

advertentie
advertentie