Henk Drok (Stichting Klanten Spaarpas) en (voormalig) centrummanager Joke Twigt
Henk Drok (Stichting Klanten Spaarpas) en (voormalig) centrummanager Joke Twigt Ali van Vemde

De Wijkse Cadeaukaart

29 maart 2021 om 15:55 Winkels

WIJK BIJ DUURSTEDE Na een jaar van lockdowns lijkt er heel voorzichtig een periode aan te komen waarin kan worden gedacht aan opbouwen. Ondernemers zullen een lange tijd nodig hebben voordat zij kunnen spreken van herstel. Daarom is elke steun hard nodig en komen het Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede en Stichting Klanten Spaarpas met een nieuw initiatief, de Wijkse Cadeaukaart. Een laagdrempelige cadeaukaart om het lokaal kopen te bevorderen.

door Ali van Vemde

Centrummanagement Wijk bij Duurstede trok hiervoor aan de bel bij het Ondernemersfonds. Nu het er op lijkt dat binnenkort het aantal vaccinaties het virus kan verslaan, wordt het tijd om te denken aan een toekomst waarin de winkels weer volledig open kunnen en de horeca eindelijk weer gasten mag verwelkomen. #WijkHerstelt heeft de afgelopen tijd ondernemers op financieel gebied geholpen, nu is het tijd voor de Wijkse inwoners om bij te dragen aan het herstel van winkels en horeca. De Wijkse Cadeaukaart, die binnenkort wordt geïntroduceerd, is het alternatief voor de landelijke en online cadeaukaarten die nu vooral worden gebruikt. Het nadeel van deze landelijke kaarten is dat deze meestal niet bij lokale ondernemers worden ingewisseld. Door dit lokaal te houden blijft het geld in de regio en komt het ten goede aan alle ondernemers in de Gemeente Wijk bij Duurstede.

Gezamenlijk is gezocht naar een cadeaukaart waar alle ondernemers profijt van hebben. Afgelopen jaar was er wel de actie met een waardebon, in samenwerking met Jumbo, maar dat was tijdelijk. De (voormalig) Wijkse centrummanager Joke Twigt: „We zijn op zoek gegaan naar iets duurzamers en daarvoor hebben we een aanvraag gedaan bij het Ondernemersfonds.  Van daaruit is contact gezocht met de Stichting Klanten Spaarpas.” Henk Drok van de Stichting Klanten Spaarpas: „Bij verschillende ondernemers hebben we gekeken of hier potentie voor is en een groot aantal is hier zeer positief over. Er was al wel een cadeaukaart, die bijvoorbeeld door de gemeente wordt gebruikt als mantelzorg waardering, maar deze mogelijkheid is nog niet zo bekend.”

VOORDELEN Wijk bij Duurstede kent zo’n 24.000 inwoners. „Het zou heel mooi zijn als de cadeaukaarten die hier worden gekocht, ook hier worden uitgegeven,” zegt Drok. „Er zijn al heel veel mooie initiatieven geweest in Wijk om het lokaal inkopen te bevorderen, laten we nu doorpakken. Zo kunnen we de bewustwording van het lokaal kopen bevorderen. Wees loyaal, koop lokaal! Door de aanvraag bij het Ondernemersfonds en een bijdrage van de Wijkse Klanten Spaarpas is er nu een mooi bedrag beschikbaar voor promotiemateriaal, zodat er ruime bekendheid aan kan worden gegeven.” Voor de ondernemers is er geen drempel en heeft het alleen maar voordelen. Voor de inwoners is het prettige manier om lokale ondernemers in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek te steunen. De cadeaukaart kan bij iedere deelnemende winkel, horecagelegenheid of theater worden ingewisseld en heeft een waarde van € 10,-, € 15,- of € 25,-. De volgende stap is het benaderen van bedrijven om de Wijkse cadeaukaart als relatie- of eindejaarsgeschenk cadeau te geven.

ONDERNEMERSFONDS Voorzitter van het Ondernemersfonds, Pieter de Kort, was van het begin af aan enthousiast over het idee. „De combinatie met de Klanten Spaarpas, die ook al de mogelijkheid biedt van een cadeaukaart, is heel mooi. Om te kijken hoe het werkt, heb ik het zelf uitgeprobeerd bij verschillende winkels in de binnenstad. Hierin willen wij als ondernemersfonds graag co-financieren. Het zou natuurlijk heel goed zijn als ook grote bedrijven en de gemeente meedoen. Er is heel veel mogelijk, de cadeaukaart kan niet alleen in winkels, maar ook in de horeca gelegenheden worden gebruikt. Daarom is het van belang dat zoveel mogelijk ondernemers meedoen.” Het is nu de tijd om te gaan kijken naar samenwerkingen. „Dat doen we bijvoorbeeld ook samen met de OKW en de VVV. Door samen te werken willen we Wijk zo snel mogelijk uit de crisis laten komen. Dit stimuleren we vanuit het Ondernemersfonds. Solidariteit is nu het belangrijkste.”

Ondernemers die acceptant willen worden en dus mee kunnen profiteren kunnen zich alvast aanmelden via het mailadres: info@wijksecadeaukaart.nl. De verwachting is dat de Wijkse Cadeaukaart half april geïntroduceerd wordt, het streven is 15 april. Dan zal ook de website www.wijksecadeaukaart.nl worden gelanceerd.

Ondernemers steunen met de Wijkse Cadeaukaart
advertentie
advertentie