Til en Dien verrichten de officiële opening van 'Puur Wijks'
Til en Dien verrichten de officiële opening van 'Puur Wijks' John Beringen

Muzikaal festival ‘Puur Wijks’ trekt veel publiek

25 september 2023 om 13:57 Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen zaterdag vond in de binnenstad het muzikale festival ‘Puur Wijks’ plaats. Nadat er aanvankelijk enige bezorgdheid was over de weersomstandigheden, bleek dit uiteindelijk mee te vallen. 

Het evenement werd officieel geopend door de dames Til en Dien. Nadat het ensemble ‘Jaffa Jive’ het duo met feestelijke muziek had ingeleid, vertelden de vrouwen op ludieke wijze wat over zichzelf en over het muzikale vermaak dat de bezoekers konden verwachten. Over belangstelling hadden Til en Dien niet te klagen, gelet op het massaal aanwezige publiek dat de grappen hoorbaar kon waarderen. 

Naast veel bekende gezichten in de menigte waren er ook opvallend veel mensen aanwezig van buiten Wijk bij Duurstede. Die hadden, zoals ze verklaarden, de kans te baat genomen om naast het bezoeken van ‘Puur Wijks’ ook rond te kijken in de haven waar de Lekkodagen van start waren gegaan. ,,Alles bij elkaar een mooi gevarieerd programma”,  luidde hun commentaar. 

‘Puur Wijks’ organiseerde muziek en zang op het Kerkplein, in de Grote Kerk en tegenover de Hema. Elm de Kruijf, mede-organisator, laat weten dat er voor het volgende festival nieuwe bestuursleden en vrijwilligers worden gezocht. Eenieder die dit wat lijkt en/of informatie wil inwinnen, kan daarvoor contact opnemen via de site puurwijks.nl 

En er was volop belangstelling voor hetgeen de dames hadden te zeggen.
Bij de Hema zorgde o.a. 'Chasing fingers Jazz' voor muzikaal vermaak.
En in de Grote Kerk gaf het koor 'Eigen Wijs' een uitvoering.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie